Новият американски представител за Иран заяви, че администрацията на Тръмп

...
Новият американски представител за Иран заяви, че администрацията на Тръмп
Коментари Харесай

САЩ плаши с нови санкции за страните, които купуват петрол от Иран

Новият американски представител за Иран съобщи, че администрацията на Тръмп се готви да вкара нови наказания за всички страни, които купуват нефт от Иран след ноември - в това число и за Китай - най-големият вносител, написа The Wall Street Journal.

Браян Хук уточни още, че за някои страни, които вършат опит да понижат покупките от Иран, ще бъдат направени изключения. Индия и Южна Корея също са измежду най-големите вносители на нефт от Иран. И двете страни към този момент понижиха покупките за да избегнат наказания, до момента в който съумеят да обезпечат доставки от дргуи страни.

Китай обаче неведнъж към този момент съобщи, че няма проекти да се преценява със Съединени американски щати и глобите против Иран, които влизат в действие на 4 ноември. Някои анализатори даже чакат Китай да усили вноса от Иран.

Поднебесната империя купува към една четвърт от " черното злато ", което Иран изнася.

" Китай има вяра, че безразсъдното въвеждане на наказания или заканите да бъдат употребявани няма да решат проблемите ", съобщи Министерството на външните работи на Китай предходната седмица.

Вашингтон ще би трябвало да се оправи и с някои сътрудници като Франция, Германия и Англия, които разискват по какъв начин да поддържат търговията с Иран, с цел да спасят нуклеарната договорка. Съединени американски щати показа лист с 12 претенции, които би трябвало да бъдат изпълнени, с цел да отстрани глобите, само че критиците настояват, че действителната цел е промяна на режима. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР