Новият американски посланик в България Херо Мустафа и семейството й

...
Новият американски посланик в България Херо Мустафа и семейството й
Коментари Харесай

Посланик Херо Мустафа и семейството й пристигнаха в България!


Новият американски дипломат в България Херо Мустафа и фамилията й дойдоха на наша земя, осведомиха от посолството.

Херо Мустафа от Калифорния е новият ексклузивен и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в България. Тя бе посочена за дипломат от президента Доналд Тръмп.

Г-жа Мустафа размени на този пост Ерик Рубин. Тя е посланик от кариерата. Преди назначението си в нашата страна тя е заместник-ръководител на посолството на Съединени американски щати в португалската столица Лисабон. Преди това е била консултант по политически въпроси в посолството на американското посолство в Индия.

Във Вашингтон тя е била консултант в администрацията на вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на Близкия изток, заместник-директор на Дирекцията за Афганистан в Държавния департамент. Също по този начин госпожа Мустафа е била шеф в Съвета за национална сигурност.

Родена през 1973 година в град Ербил, Ирак и произлиза от кюрдско семейство. Две години от детството си прекарва в лагер за бежанци. През 1976 година фамилията й получава право на леговище в Съединени американски щати.

Тя има бакалавърска тапия от Джорджтаунския университет и магистърска от Принстън. Говори 9 езика, в това число арабски, съветски, хинди и фарси.

От балканските езици тя приказва гръцки и турски. На Балканите тя стартира да работила в неправителствения бранш в Босна и Херцеговина, а през 1999 година в американското посолство в Атина. На нея е отдаден документалният филм "Американски воин ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР