Новият AI процесор ще се използва в продуктите за умния

...
Новият AI процесор ще се използва в продуктите за умния
Коментари Харесай

LG създава собствен чип с изкуствен интелект

Новият AI процесор ще се употребява в продуктите за умния дом

Чип с изкуствен интелект на LG доста ще усъвършенства процесите, свързани с обучителните логаритми (източник: CCO Public Domain)

Корейската компания LG създаде личен чип с изкуствен интелект (AI Chip) и патентована технология LG Neural Engine, с цел да пресъздаде по-добре невронната мрежа на човешкия мозък и доста да усъвършенства процесите, свързани с обучителните логаритми.

AI Chip включва в себе си така наречен образна просветеност за по-добро различаване и разграничение на пространството, местоположението, обектите и потребителите. Гласовата просветеност с акуратност разпознава гласове и шумови характерности, а продуктовата усъвършенства опциите на устройствата като открива физически и химически промени в заобикалящата среда.

Чипът също по този начин разрешава да се осъществят персонализирани AI услуги посредством обработка и образования, чрез видео и аудио данни, с цел да се подобрят  разпознаването на страстите и държанието на потребителите, както и подтекста на обстановката. Продуктите, употребяващи LG AI Chip, ще се възползват и от технология On-Device AI, с цел да работят даже при липса на интернет връзка.
още по тематиката
AI Chip употребява и мощна система за сигурност, с цел да отбрани по-добре персоналните данни от хакери – в общите зони се насочва работата, която не изисква високи равнища на сигурност, а процесите, които изискват по-силна отбрана, се правят в специфичните хардуерни зони на сигурност.

Чипът е планиран да усъвършенства успеваемостта на разпознаването на продуктите, които ръководи – да вземем за пример, усъвършенствания механизъм за различаване на изображения за по едно и също време локализиране и картографиране (SLAM). Неговата функционалност за обработка на изображения поправя деформации, породени от широкоъгълни обективи, и прави картината по-ярка и ясна в тъмна среда.

LG възнамерява да включи новия AI Chip в бъдещи артикули като прахосмукачки-роботи, перални машини, хладилници и даже в климатици. В допълнение, LG ще разшири обсега на своите решения, които предлага в региона на изкуствения разсъдък, посредством съдействие с външни компании, университети и проучвателен лаборатории.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР