Новият Adreno GPU вдига графичната производителност с 25%Високоскоростните 5G функции

...
Новият Adreno GPU вдига графичната производителност с 25%Високоскоростните 5G функции
Коментари Харесай

Qualcomm превръща смартфоните в „мощни игрови конзоли”

Новият Adreno GPU подвига графичната продуктивност с 25%

Високоскоростните 5G функционалности на Snapdragon 865 форсират игрите със смарт телефони
(снимка: Qualcomm)

Американският разработчик на мобилни чипове Qualcomm заяви за нараснала геймърскаа продуктивност с новата си SoC за флагмански смарт телефони Snapdragon 865 по време конференция ChinaJoy, за която оповестява Gizchina.

Според ръководителя на компанrята Франк Менг, високоскоростните 5G функционалности, вградени в чипа, обезпечават по-бързо зареждане на игрите и минимални закъснения при гейминг. Потребителите на мултиплейър игри, както и на облачни гейминг услуги ще усетят изцяло ново преживяване, заради неналичието на забавяния.

С течение на времето Qualcomm желае да трансформира водещите смарт телефони в „ мощни игрови конзоли ”. Графичният процесор Adreno GPU е значима част от гейминг тактиката на Qualcomm. Официалните данни сочат, че повече от 2,5 милиарда чипа с Adreno са доставени на пазара от дебюта на този GPU през 2005 година
още по тематиката
По отношение на продуктивността, графичният блок Adreno 650, интегриран в мобилната платформа Snapdragon 865, обезпечава 25% по-добри графични характерности, спрямо предходното потомство GPU, настояват от Qualcomm.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР