Новият 10,1-инчов модел идва с 8-ядрен процесор и 2GB RAMFire

...
Новият 10,1-инчов модел идва с 8-ядрен процесор и 2GB RAMFire
Коментари Харесай

Amazon пуска Fire HD 10 таблет, два пъти по-евтин от iPad

Новият 10,1-инчов модел идва с 8-ядрен процесор и 2GB RAM

Fire HD 10 дава IPS екран с резолюция Full HD (снимка: Amazon)

За консуматори, които не се нуждаят от функционалностите на универсалните таблети на Apple или многочислените варианти на Android устройствата, Amazon предлага много на ниска цена решение – таблетите Fire.

Всъщност Fire се явява портал за медийните услуги на Amazon, включително електронни книги, филми и телевизионни излъчвания, приспособени игри и други приложения. И, несъмнено, таблетите на Amazon поддържат работа с гласовия помощник Alexa.

Гигантът в онлайн търговията не беше актуализирал таблетите си от октомври 2017 година, само че не щеш ли в този момент излиза нов Fire HD 10, който ще се доставя от 30 октомври на цена от 150 $, или два пъти по-евтино от най-евтината версия на iPad.

Fire HD 10 се явява портал за медийните услуги на Amazon (снимка: Amazon)

За да направи новия артикул по-достъпен, Amazon прибягва до обичайния си способ: при заключване на екрана таблетът демонстрира рекламни известия.

Разделителна дарба на 10,1-инчовия LCD IPS екран е Full HD 1920×1200 пиксела. Процесорът е 8-ядрен, само че това не понижава времето за самостоятелна работа на Fire HD 10, по отношение на неговия 4-ядрен предходник – то даже се усилва от 10 на 12 часа.

Зареждането става през реверсивен порт USB Type-C, което също е оригиналност за таблетите на Amazon – до момента те към момента разчитаха на USB 2.0. Общата продуктивност на платформата се усилва с 30%, което безспорно ще усъвършенства отзивчивостта на приложенията и комфорта при сърфиране в интернет.

Fire HD 10 поддръжа работа с гласов помощник Alexa (снимка: Amazon)

Fire HD 10 идва с 2GB оперативна памет и поддръжка на microSD карти с потенциал до 512 GB. Предвидени са Wi-Fi безжична връзка по стандарта IEEE 802.11ac и тон  Dolby Atmos Audio от два стерео високоговорителя. Камерата може да записва видео с резолюция 720p.

Таблетът има размери 262×159×9,8 мм и тегло 504 грама. В допълнение към белите и черните модели се появява и трети вид – в синьо.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР