Новия дизайн на мярката „60 на 40“ ще действа до

...
Новия дизайн на мярката „60 на 40“ ще действа до
Коментари Харесай

Премиерът обяви въвеждане на мярка за наемане на безработни

Новия дизайн на мярката „ 60 на 40 “ ще работи до 30 септември ще коства до 1 милиарда Той е координиран със синдикати и браншови организации, разгласи по време на съвещанието на кабинета министър председателят Бойко Борисов. Въвеждаме от през днешния ден и трета мярка за наемане на безработни за 160 милиона лв., от тях 50 млн. са единствено за туризма “, означи още Борисов и посочи, че това са безплатни пари, а не заеми.

„ Досега по мярката „ 60 на 40 “ сме дали 130 милиона лева Запазили сме претовареност от 160 000 души в близо 9 000 предприятия. Помогнали сме на компании от всевъзможни браншове от 2,3 индивида до 2 800 служащи във компания “, добави той.

„ Заедно с нея, в пътнически транспорт и туризъм сме обезпечили с европейски бранш дотации за заплати по този начин, че мярката да стане „ 80 на 20 “. 40 милиона ще похарчим за тази мярка “, означи Борисов.

Той изрече и страдание, че ограниченията, свързани с ковид постоянно се менят, само че изясни това с измененията в позициите на Световната здравна организация.

„ Следваме протоколите на СЗО, считаме, че там са най-големите експерти. Вчера споделиха, че най-лошото занапред следва в условия, в които страните стартират да търсят освен разхлабване за ограниченията, само че и за стопанския живот “, уточни той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР