Новите заводи на Тесла (Tesla) в Германия и американския щат

...
Новите заводи на Тесла (Tesla) в Германия и американския щат
Коментари Харесай

Илон Мъск: Заводите на Тесла в Берлин и Тексас губят милиарди

Новите фабрики на " Тесла " (Tesla) в Германия и американския щат Тексас губят " милиарди долари ", декларира шефът на компанията за електрически автомобили Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, в изявление, оповестено през днешния ден. 

Заводът на компанията в Грюнхайде, в покрайнините на Берлин, е първият индустриален център на " Тесла " в Европа, напомня ДПА. Производителят има и цех в Остин, Тексас. 

В изявление Мъск показва пред фенклуб на " Тесла " от Силициевата котловина, че заводите и в Берлин, и в Тексас " тъкмо в този момент изяждат големи пари ", имат високи разноски и едва произвеждане.

Предприемачът уточни проблемите с веригите за доставки в автомобилния бранш като причина за големи продължаващи усложнения. 

По думите му сега се е концентрирал върху това активността да върви, тъй че да може да продължи да заплаща на чиновниците и компанията да избегне банкрут. 

Макар високите начални разноски и загубите от нови фабрики като тези в Грюнхайде и Остин да не са нещо ново, в този момент " Тесла " се бори и с провокации в завода й Шанхай, където съгласно Мъск последните коронавирус ограничавания са предизвикали големи индустриални усложнения. 

Мъск разгласи наскоро съкращения на работни места в " Тесла " и неведнъж насочи предизвестия, че се задава спад на международната стопанска система.

Автомобилостроителят ще понижи личния състав си с 3 до 3,5 на 100 през идните месеци, удостовери предприемачът при започване на седмицата. 

По думите му ще бъдат съкратени към 10 % от административните и по-високо квалифицирани чиновници, до момента в който броят на заводските служащи в дългосорчна вероятност ще пораства.

Към началото на годината " Тесла " е имала малко под 100 000 чиновници. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР