Новите заселници се радват, че там няма задължителни ваксинации и

...
Новите заселници се радват, че там няма задължителни ваксинации и
Коментари Харесай

„Любители на свободата“ от всички краища на земята се заселват в Мексико

Новите заселници се радват, че там няма наложителни имунизации и маски, зелени документи и отдалечено образование

Мнозина идват с чартърни полети, с цел да избягат от тираничните режими на Канада, Австралия и Нова Зеландия. Те избират Мексико като последната свободна страна на земята. Стотици фамилии се заселиха тази година в Ривиера Наярит и Пуерто Валярта. Подобен феномен е регистриран и край крайбрежията на Юкатан. За това споделя в diariodevallarta.com журналистът Клаудио Фабиан Гевара, представен от.

„ Мексико, земя на свободата “, гласи лозунгът, постоянно повтарян измежду тези, които познават историята на тази страна.

Вярна на традицията си, Мексико приветства нова вълна от имигранти, идващи от цялостен ​​свят, които бягат от здравната робия. Повечето идват от Съединени американски щати, Канада, Австралия и Нова Зеландия. Мнозина идват с чартърни полети, бягайки от рестриктивните мерки в страни, които назовават ​​себе си „ демократични ", само че затварят непокорните в концентрационни лагери. Те идват и от остаряла Европа, където върховенството на закона е сменено от чудовищна подигравка. Те се дефинират като „ фенове на свободата " и поддържат връзка в групи в Telegram, с цел да си оказват помощ, провеждат учебни заведения за децата си и обществени събирания за всички.

В Баия де Бандерас, на брега на Тихия океан, към този момент безшумно са се заселили няколкостотин фамилии канадци и американци. Има и нови имигранти в Ел Туито, Талпа и Маскота. Обединява ги общата вяра: да намерят дом в Мексико, където да живеят на независимост. От другата страна - на Карибско море, обстановката е сходна: мнозина идват като туристи и остават като непрекъснати поданици.

Правителството на Андрес Мануел Лопес Обрадор (AMLO, за мексиканците) следва истинска политика в пандемичните времена. AMLO избяга от проекта за следено разрушение на стопанската система, който архитектите на Голямото рестартиране приложиха съвсем на всички места по света.

Федералното държавно управление в Мексико отхвърли карантината, не взе заемите, които Световната банка предложи за финансиране на локдауните и приложи някои ограничавания единствено при започване на „ пландемията “. Най-тежките ограничения бяха приложени от някои опозиционни щатски държавни управления, които трябваше да платят политическата цена на своите диващини и бяха лимитирани от настоящите федерални закони.

AMLO в никакъв случай не е употребявал защитна маска на обществено място и доста пъти е подчертавал, че носенето ѝ не е наложително. Подобно е и отношението му към имунизирането: той разпространява процеса, само че постоянно с уточнението, че това не е наложително. Федералните чиновници не спираха да повтарят, че строгото условие това да се случи е незаконно, а самият AMLO на утринните си брифинги успокояваше хората, че в Мексико няма да има „ зелени документи ".

Президентът на Мексико изрично настоя учебните заведения и университетите да се върнат към постоянно образование.

Този набор от политики не се е трансформирал в здравна злополука, несъмнено. Точно противоположното: бе направено всичко допустимо да се поддържа туризмът, да се запази стопанската система и на първо място да се резервира психологичното здраве на популацията.

Това изяснява новата имиграционна вълна на феновете на свободата.

Клод ръководи PV Freedom Cell, група в Telegram с към 500 членове.

През последните месеци се следи идването на стотици нови имигранти, изключително от Канада. Те са за свободно общество, с отворен пазар и децентрализирана власт. Повечето влагат в криптовалути, възприемани като форма на опозиция против проектите на Голямото рестартиране. Те имат вяра в живот, свободен от принуждение и насила. Възнамеряват да оказват помощ на тези, които се нуждаят от това, без да мислят за никаква премия. Те знаят, че „ пандемията " е политически план и няма нищо общо с опазването на здравето на хората. Ето какво споделя Клод:

„ Не мога да пребивавам в Съединени американски щати - страна, пленена от нелепост и парадокс: маски, наложителни ваксини, зелен документ... В Мексико хората са другарски настроени, усмихват се и непознатите се поздравяват на улицата. Децата са щастливи. Хората си оказват помощ, никой няма да те овиква, че вървиш без маска, страната е богата и всеки има метод да си изкарва прехраната... Щастлив съм тук. Готов съм да стана мексикански жител и в никакъв случай повече да не се връщам в страната си.”

Любителите на свободата на територията на Пуерто Валярта мечтаят да основат тук специфична зона, където хората дефинитивно да изоставят потреблението на защитни маски. Те изследват трендовете в туризма и данните демонстрират, че неналичието на маски значи повече гости и повече приходи във всички области.

Проектът не звучи безумно. По-скоро наподобява, че това е естественото предопределение на популацията на залива. Това може да е първата стъпка за тази благословена страна дефинитивно да възвърне здравия си разсъдък.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР