Новите версии на браузъра Chrome ще бъдат съсредоточени върху отрицателните

...
Новите версии на браузъра Chrome ще бъдат съсредоточени върху отрицателните
Коментари Харесай

Chrome се фокусира върху отрицателните маркери за сигурност

Новите версии на браузъра Chrome ще бъдат съсредоточени върху негативните знаци за сигурност за сметка на позитивните, които са на фокус сега.

Прочетете още: Twitter лимитира достъпа на разработчици на трети страни

Емили Шехтер, управител на продуктите за сигурност на Chrome, разгласи, че Chrome 69, който се чака да бъде разполагаем на потребителите през септември, няма да разчита на маркера " Secure " в адресната лента на уеб страниците, които употребяват HTTPS протокол, защото от Гугъл желаят това положение да бъде ясно по дифолт. По рано тази година от софтуерния колос към този момент разкриха, че всички уеб сайтове, които разчитат само на HTTP протокол, ще бъдат маркирани като незащитени - " Not Secure " - от юли месец 2018 година От октомври месец пък този сив дотогава маркер към този момент ще стартира да мига в алено , незабавно щом започнете да попълвате някакви данни в HTTP страница.

През годините Гугъл направи редица промени в Chrome в опит да принуди интернет уеб страниците да мигрират към по-защитения протокол HTTPS. Той издава предизвестия, които уведомяват хората, в случай че страниците, които посещават, има опция бъдат рискови.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР