Новите цени на застраховката "Гражданска отговорност" вече са факт. На

...
Новите цени на застраховката "Гражданска отговорност" вече са факт. На
Коментари Харесай

Защо поскъпва Гражданската отговорност?

Новите цени на застраховката "Гражданска отговорност " към този момент са факт.

На този декор услугата в Европа поевтинява.

"Основната причина, която се пробваха да ни пробутат, е решението на Върховен касационен съд. Опитаха се да ни внушат, че решението идва от съда. Но има отчет на КФН, който демонстрира, че парите, които се другар, не са задоволителни за погашение на компенсациите. Би трябвало да имаме 12% по-малко пари за погашение на компенсации, само че застрахователите настояват, че са изплатили с 35 милиона повече. Кой споделя истината и кой брои като Хитър Петър ", попита в утринния блок на Bulgaria on air Богдан Милчев от Института за пътна сигурност.

На пътя постоянно би трябвало да сме поготвени, тъй като рискове дебнат отвред.

По думите на изпълнителния шеф на застрахователно сдружение Евгени Игнатов налице е понижаване на броя на починалите по пътищата, само че с цел да бъде проследен действителният тренд, би трябвало да се борави с формалния европейски показател.

"Спрямо него България въобще не може да се похвали. Страната ни за 2016 година е с показател 122, а положителните практики в Европа са със стойности към 60. Смисълът на "Гражданската отговорност " е да утеши болките и страданията на потърпевшите от пътните произшествия ", уточни той.

Според Милчев държавното управление брои жертвите по пътищата и споделя, че понижават.

„ Всеки брои и интерпретира както си изиска. Това е политическо решение. Българите не са подготвени да платят действителната цена на „ Гражданската отговорност “, счита още специалистът.

От своя страна Богдан Милчев съобщи, че застраховките и компенсациите в България са извънредно ниски. Причината е, че се изплащат по политическа лини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР