Новите цени на водата за 26 различни района на страната

...
Новите цени на водата за 26 различни района на страната
Коментари Харесай

Поскъпва водата в 7 града

Новите цени на водата за 26 разнообразни региона на страната ще бъдат разисквани в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Предложенията на регулатора се движат от повишаване с 6 на 100 до поевтиняване с 22 % за другите ВиК сдружения.

За да дефинира дали да има повишаване или поевтиняване на ВиК услугите в другите региони на третата година, регулаторът е ревизирал осъществяването на 5-годишните бизнес проекти на сдруженията, показа Ивайло Касчиев от КЕВР пред Българското национално радио.

„ До момента изменението на утвърдените цени беше обвързвано само с насъбраната инфлация. Сега към този момент се регистрира и действително свършената работа от сдруженията във връзка с осъществяването на капиталовите стратегии и индикаторите за качество “, означи той.

Поскъпване на ВиК услугите е планувано в 7 града, като най-голямото е от 6% и е за София и Разград.

Поевтиняване е планувано за 16 обитаеми места, като най-голямото е във Видин – с близо 22%, в Сливен – 17%, в Ямбол и Добрич – 14-15%.

Без смяна остава цената на водата в Монтана.

За пръв път ВиК сдруженията в Хасково и Търговище имат утвърдени бизнес проекти. Там, както и в градовете Варна, Силистра, Монтана, Шумен, Враца, Добрич, Ловеч и Стара Загора услугата ще коства над 3 лв. за пространствен метър. Най-скъпо ще е в Разград – 3,63 лeва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР