Новите цени на водата за 26 района на страната влизат

...
Новите цени на водата за 26 района на страната влизат
Коментари Харесай

В КЕВР обсъждат нови цени на водата в 26 района

Новите цени на водата за 26 региона на страната влизат за разискване в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Предложенията на регулатора се движат от повишаване с 6% до поевтиняване с 22% при другите ВиК сдружения.

За да дефинира дали да има повишаване или поевтиняване на ВиК услугите в другите региони на третата година, регулаторът е ревизирал осъществяването на 5-годишните бизнес проекти на сдруженията, оповестява БНР, като цитира Ивайло Касчиев от КЕВР.

До момента изменението на утвърдените цени е било обвързвано единствено с насъбраната инфлация. Сега към този момент ще се регистрира и действително свършената работа от ВиК сдруженията по осъществяването на капиталовите стратегии и индикаторите за качество, отбелязва специалистът.

Поскъпване на цените е планувано в седем града, като най-голямото - с 6%, ще е в София и в Разград.

Поевтиняване е планувано за 16 обитаеми места, като най-голямото е във Видин - с близо 22%, в Сливен – 17%, в Ямбол и Добрич - по 14-15 %.

Без смяна остава цената на водата в Монтана.

За пръв път са утвърдени бизнес проектите на ВиК сдруженията в Хасково и в Търговище. Услугата при тях, както и в градовете Варна, Силистра, Монтана, Шумен, Враца, Добрич, Ловеч и Стара Загора ще коства над 3 лв. за пространствен метър. Най-скъпа ще е в Разград – 3.63 лeва.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР