Новите цени на тока и парното от 1 юли, които

...
Новите цени на тока и парното от 1 юли, които
Коментари Харесай

Протестиращи пред КЕВР: И за въздуха ли ще плащаме!

Новите цени на тока и парното от 1 юли, които плануват нарастване на електрическата енергия с малко над 3,5%, а за топлоснабдяването - с малко над 4.5%, бяха обществено разисквани през днешния ден в Комисията за енергийно и водно контролиране.

По същото време пред постройката на регулатора имаше митинг.

Вижте фотоси >>

До момента гражданските организации и обособени протестиращи упорстват да се трансформират общите условия за приемане на топлинна сила, да се премине към самостоятелни контракти с топлофикационните сдружения, да отпаднат топлинните счетоводители. Всички ТЕЦ-ове да бъдат подложени на засилени инспекции от страна на КЕВР дали не надписват фактурите, съобщи Българска национална телевизия.

Омбудсманът Мая Манолова съобщи, че по този начин избраната цена на парното не е разумна откакто следва поевтиняване на синьото гориво през второто полугодие на годината, по този начин както към този момент е декларирано от " Булгаргаз ".

" Това нарастване на цената на електрическата енергия е безусловно голословно. То е непочтено. На фона на намаляващите цени на суровините то е в действителност необяснимо. Предстои понижаване цената на природния газ. Такова е настояването на " Булгаргаз " - правилно, с 10 ст - под 1%, само че по този начин или другояче цената на природния газ ще бъде понижена, а цената на топлото ще бъде нараснала ", сподели омбудсманът.

От Федерация " Активни консуматори " обявиха, че в случай че КЕВР не премислят цените за топлофикационните услуги, ще изискат оставката на целия регулатор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР