Новите технологии отвличат вниманието на водача и така вместо да

...
Новите технологии отвличат вниманието на водача и така вместо да
Коментари Харесай

Електронните асистенти се увеличават, смъртността на пътя - също

Новите технологии отвличат вниманието на лидера и по този начин вместо да му оказват помощ, те повече пречат. Съответно, това води до нарастване на злополуките и смъртността на пътя, демонстрира проучване на IAM Roadsmart - една от организациите, които се борят за сигурност на придвижването.
Според изследването, извършено във Англия, за нарастването на случаите не са отговорни единствено смарт телефоните и таблетите, само че и системите, поставяни в колите от техните производителите. Статистиката на Министерството на превоза на Обединеното кралство сочи, че броят на водачите, починали или тежко ранени вследствие на похищение на вниманието през последното десетилетие се е нараснал с 11%.
Така излиза, че макар новите технологии, които годишно се появяват в транспортните средства и чиято цел е да усилят сигурността на хората, обстановката се утежнява.
Резултатите сочат, че най-вече произшествия стават поради похищение на вниманието към децата - 29%, следва промяна на станцията на радиото - 27%, дейности на возещите са на задната седалка пасажери, повдигане на мобилния телефон - 24% и навигационната система - 15%.
Като цяло, отвличането на внимание на водача е главната причина за злополуките в цялостен сят. По данни на Европейски Съюз, сред 10 и 30% от случаите на пътя са станали затова. В Съединени американски щати годишно поради разпръскване на водачите умират към 3500 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР