Новите тарифи за вноса в САЩ се очаква да влязат

...
Новите тарифи за вноса в САЩ се очаква да влязат
Коментари Харесай

Lenovo предупреди за поскъпване на РС-тата от американските мита

Новите цени за вноса в Съединени американски щати се чака да влязат в действие през септември

Цените на дребно за артикули като PC и смарт телефони ще нарастват, в случай че митническите цени (на САЩ) се усилят, обявиха от Lenovo (снимка: Lenovo)

Китайската Lenovo Group, най-големият производител на компютри в света, предизвести, че ще би трябвало да увеличи цените на продуктите си, в случай че митническите цени в Съединени американски щати се покачат . Новината намали акциите на компанията с 6,5% до най-ниското им равнище от два месеца насам, съобщи Ройтерс.

Предупреждението на Lenovo на фона на възходящата неустановеност на бизнеса, заради комерсиалната война на Съединени американски щати и Китай, сложи под подозрение вероятностите за продажби на компанията и лиши блясъка на по-добрите от прогнозните тримесечни резултати. Стабилните продажби на компютри през последното тримесечие помогнаха на Lenovo да усили облагата си повече от два пъти.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи тази седмица, че ще отсрочи до декември налагането на спомагателни 10% мито за артикули, създадени в Китай, в това число таблети и портативни компютри, само че въпреки всичко ще наложи мита на настолните компютри от септември.
още по тематиката
„ Цените на дребно за артикули като PC и смарт телефони ще нарастват, в случай че митническите цени (на САЩ) се усилят ”, сподели ръководителят на Lenovo Янг Юанкин.

По неговите думи, прехвърлянето на производството от Китай, с цел да се избегнат американските мита, също ще докара до повишение на цените на продуктите, макар че международното произвеждане на Lenovo дава еластичност на компанията при осъществяване на корекции и тя остава ангажирана с Китай.

Глобалният пазар на лични компютри набъбна с 1,5% през второто тримесечие, завършило в края на юни, откакто записва спад в две поредни тримесечия. Заплахите от нараснали мита на Съединени американски щати за китайски артикули подтикнаха някои производители да доставят авансово продуктите си, съгласно пазарни анализатори.

Lenovo се очерта като най-големият победител в изненадващото възобновяване на международния пазар на компютри през второто тримесечие. Позовавайки се на данни от промишлеността, компанията съобщи, че има рекорден 25,1% пазарен дял през тримесечието.

Lenovo съобщи също, че е най-бързо растящият производител на лични компютри в Топ 5, а усъвършенстваната продуктова композиция е помогнала маржът на облагата преди налози да нарасне до 5,4% – най-високият марж, постиган от компанията през фискално първо тримесечие.

Приходите на подразделението за лични компютри и смарт устройства на Lenovo набъбнаха с 12%, до момента в който мобилното й бизнес поделение означи 9% спад в продажбите. Бизнесът с компютри и смарт устройства генерира повече от три четвърти от общите доходи на групата, които набъбнаха с 5%.

Нетната облага на Lenovo доближи 162 милиона $ през тримесечието, до момента в който анализаторите чакаха 154 милиона $, по данни на Refinitiv. Приходите на компанията нарастват до 12,51 милиарда $, в сходство с упованията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР