Новите така наречени референдуми в окупираните територии ще затворят за

...
Новите така наречени референдуми в окупираните територии ще затворят за
Коментари Харесай

Зеленски: Ако има референдуми, Русия да забрави за мира

Новите по този начин наречени " референдуми " в окупираните територии ще затворят за Руската федерация опцията за договаряния както с Украйна, по този начин и с цивилизования свят.

Това заяви в обръщението си президентът Володимир Зеленски.

" Появяват се от ден на ден известия, че окупаторите се приготвят за псевдореферендум в окупираните от тях региони в южната част на страната. Бих желал да кажа едно доста просто нещо: всеки, който по някакъв метод помогне на окупаторите да осъществят това желание, ще бъде измамен под отговорност. Те ще бъдат държани виновни пред Украйна ", сподели Зеленски.

Според него позицията на украинската страна по този въпрос остава непроменена.

" Ние няма да се откажем от нищо свое и в случай че окупаторите се съгласят с тези псевдореферендуми, те ще затворят за себе си всякаква опция за договаряния с Украйна и свободния свят, от които съветската страна несъмнено ще има потребност в даден миг ", добави Зеленски.

Припомняме ви, че по-рано президентът съобщи, че съветските окупатори няма да организират " референдуми " в Южна Украйна, тъй като няма да я управляват.

Според някои известия съветският президент Владимир Путин бърза да организира " референдуми " преди средата на септември.

Вече 1060 селища са освободени от съветските окупатори и голямото болшинство от тях се нуждаят от обилни възстановителни работи, заяви още Зеленски в последното видеообръщение.

" Важна задача за август-септември е да се приготвят освободените територии за естествен живот на хората през есенно-зимния интервал.

За тази цел е стартиран " План за бързо възобновяване ", в който ще вземат участие доста страни. Естония стана първата страна, която се ангажира да възвърне гражданските уреди в Житомирската област ", заяви още украинският водач.

Никой по света не може да се усеща в сигурност, до момента в който Русия обстрелва Запорожската атомна електроцентрала, зяви още Зеленски в обичайното си вечерно видеопослание.

" Днес разговарях с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Информирах го за обстановката на бойното поле, за опасността, която Русия е основала с ударите по Запорожката атомна електроцентрала. Няма страна в света, която да се усеща в сигурност, когато терористична страна обстрелва атомна електроцентрала. Не дай си Боже, да се случи нещо непоправимо - и никой няма да спре вятъра, който ще разнесе радиоактивното замърсяване. " - сподели украинският водач.

Зеленски прикани интернационалната общественост да даде кардинален отговор на съветските удари по Запорожката атомна електроцентрала.

Украинският президент съобщи, че обстановката в Донбас продължава да е доста сложна.

" Нашата войска прави всичко допустимо, с цел да спре съветския гнет и да нанесе най-големи загуби на окупаторите. Авдеевка, Пески, Маринка, Бахмуцкое и други горещи точки в Донецка област лишават доста от нашите старания и, за жалост, доста човешки животи. " - сподели Зеленски.

Междувременно ръководителят на ДНР Денис Пушилин посети позициите на националната милиция в Пески, като опровергава украинските известия, че селището към момента се управлява от въоръжените сили на Украйна, оповестяват международните издания.

Пушилин е посочил по какъв начин бойците Иля Малой и Бойкот от 11-и полк и батальона " Сомали " показват превзетите укрепления на съперника.

" Щурмуваха, а в този момент прочистват. Момчетата постоянно са на най-горещите места ", споделя Пушилин.

" Беше мъчно да се превземе Пески - врагът безусловно се беше вкопал в земята там: даже бяха прокопани тунели сред мазетата на къщите. Но това не им оказа помощ - те избягаха, оставяйки своите муниции и телата на бойците.

В един от блиндажите имаше противников карти с бойни заповеди на гърба. Така че съдът се обогатява с доказателства, а с такава доказателствена база за съдиите ще бъде елементарно да вземат решение.

Впечатлен съм от духа на момчетата, успеха е неизбежна! ", декларира още Денис Пушилин.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР