Новите служебни автомобили на Висшия съдебен съвет (ВСС) трябва да

...
Новите служебни автомобили на Висшия съдебен съвет (ВСС) трябва да
Коментари Харесай

ВСС иска коли с бежов кожен салон

Новите служебни коли на Висшия правосъден съвет (ВСС) би трябвало да са наложително с бежов кожен салон. Освен това те би трябвало да имат автопилот, система за следене на пространството пред автомобила, с включена функционалност за спешно прекъсване, парктроник със задни и предни паркинг датчици, със звукова сигнализация и камера за задно виждане, както и система за различаване на отмалялост във лидера.

Това се схваща от заложените параметри на публичната поръчка, която Висш съдебен съвет разгласи в средата на предишния месец, оповестява профилираният уебсайт "De fakto ". Очаква се до края на тази година кадровиците в правосъдния съвет да сменят актуалните си служебни коли.

Поръчката е за общо 50 нови автомобила, 13 от които за Висш съдебен съвет и 37 – за органите на правосъдната власт. Наличните коли ще бъдат предоставени на нуждаещи се съдилища и прокуратури, които нямат финансов запас да се снабдят с нови.

Общата планирана стойност на публичната поръчка е малко над 2 млн. лева Парите ще дойдат от бюджета на Висш съдебен съвет.

Досега служебните коли на правосъдния съвет не са били с кожени салони. Такова условие няма и за новите коли на правосъдната власт.

Освен това и за двете групи коли се изисква четирицилиндров бензинов мотор с турбокомпресор, не по-малък от 1798 куб см и не по-малко от 180 конски сили. Както и автоматизирана, най-малко 6-степенна скоростна кутия плюс задна. Трябва да имат също система мултифункционален бордкомпютър с информативен екран. Записани са и Start – Stop система, система за отбрана на пешеходци и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР