Новите случаи на заразените с коронавирус в България за последното

...
Новите случаи на заразените с коронавирус в България за последното
Коментари Харесай

32 са новите случаи на Covid-19, общо 174 досега

Новите случаи на инфектираните с ковид в България за последното денонощие са 32, с което броят на случаите общо до момента става 174, заяви началникът на Националния действен щаб професор Венцислав Мутафчийски пред БНР - в предаването " Неделя 150 ". Повечето случаи са регистрирани в София

Професор Мутафчийски уточни на постоянния брифинг, че по-младите хора също се заразяват, само че изкарват заболяването по-леко от по-възрастните.

Нов град с болен е Пещера, с един случай. Другите нови случаи са в София.

Младите хора се заразяват - по-леко боледуват, само че разнасят болестта, сподели Мутафчийски. Във възрастовата група на болните от 60 - 69 години има 14 души или 10 процента; от 70- 79 години има 7 заболели, при групата 80 до 89 години - три случая.

Във възрастовата група от нула до 50 години са всички останали случаи. От тях осем са с по-тежка клинична картина, а останалите са на домашна карантина. До 19 годишна възраст са седем % от болните. В групата 20 - 29 години са 16 процента; от 30 - 39 година -15 процента; от 40 - 49 година са 29 % и от 50 до 59 години са 16 %. До 60 годишна възраст са 83 % от болните, сподели Мутафчийски.

При лица, които не са развили симптоматика, или скоро са били изложени на експозиция на вируса - заболяването не може да се потвърди и по тази причина контактните лица е най-добре да са под карантина, сподели Мутафчийски.

За предприемането на по-строги ограничения не е значимо единствено безспорната численост инфектирани, значимо е да се види дали има епидемиологично огнище. Когато се ограничи придвижването към, и от Банско, това беше, тъй като се откри такова огнище. Ние обаче постоянно сме подготвени за по-рестриктивни ограничения, сподели Мутафчийски. Тук те са рестриктивни, тъй като лимитират пътувания от град в град, освен от област в област, акцентира той. Той прикани възрастните хора да пазарят от 08:30 до 10:30 часа и да не излизат по-късно. Вчера обаче видяхме, че все едно имаше събор на Витоша и за ще препоръчам да се затворят подстъпите към планината, сподели Мутафчийски.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР