Новите случаи на заболели от коронавирус за изминалото денонощие са

...
Новите случаи на заболели от коронавирус за изминалото денонощие са
Коментари Харесай

Новите случаи на Covid-19 са 25, премиерът сложи край на брифингите

Новите случаи на болни от ковид за миналото денонощие са 25, а един мъж е умрял. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски, шеф на Националния действен щаб на постоянния брифинг в четвъртък.

Преди него министър председателят Бойко Борисов персонално заяви, че конференциите се приключват, само че щабът ще продължи да работи до края на годината.

" Не желая да си отдавам заслуги, само че ние направихме знамение. Никой различен сътрудник не съумя да го направи в света. Избегнахме това, което се случи по света - с дисциплинираност ", сподели Борисов през публицисти.

" Днес вършим 100 дни, откогато издадох заповедта за оперативния щаб. Пак ще благодаря на всички българи, на щаба, обществените служащи, лекари и така нататък Справихме се прелестно в една доста тежка болест и пандемия. Надяваме се да няма втори, трети талази, надяваме се всичко това да утихне, само че с приключването на ежедневния брифинг на щаба целя единствено едно: за това неприятно нещо, което се случи на света - в Испания удължиха изключителното състояние, видяхте какво се случва в Съединени американски щати, мисля че това го избегнахме заради няколко аргументи. Дистанцията, дисциплината и дезинфекцията дадоха опция да подготвим лечебните заведения, леглата, медикаментите. Огромен труд се вложи, само че ние успяхме да третираме нашите заболели с това, за което светът сподели, че е най-ефективно от първия момент. На щаба да кажа благодаря. На всички, които непрекъснато работихте ", сподели още министър председателят.

Щабът продължава работа, информацията няма да се стопира
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР