Новите случаи на COVID-19 при учениците се увеличават. Това обяви

...
Новите случаи на COVID-19 при учениците се увеличават. Това обяви
Коментари Харесай

Ако заразяването сред децата расте, ще се стигне до онлайн обучение

Новите случаи на COVID-19 при учениците се усилват. Това разгласи пред БНР основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и разясни, че ще се резервира използването на ограничения на районен принцип.

" Част от ограниченията ще бъдат налагани или на регионално, а когато приказваме за учебно заведение - даже на общинско равнище, според от това какви числа са реализирани. Може ли да се стигне до спиране на занятията? Да, може.  Виждали сме го и при елементарните грипни епидемии. Ако над 20% от учениците, а и от преподавателите отсъстват, то от единствено себе си се проваля образователният развой ", изясни той.

Ако заболеваемостта продължи да пораства измежду децата, по места може да се стигне до онлайн образование, сподели още Ангел Кунчев.

" Първо, ще забраним всички извънкласни прояви, където става разбъркване на деца от разнообразни паралелки. След това в регионите, които са с най-висока заболеваемост, ще минем на този ротационен принцип на учене и в случай че тя продължи да пораства, ще се отиде в четвърта фаза, която е напълно онлайн образование ", разясни основният държавен здравен контрольор.

Държавният здравен контрольор съобщи, че решението за понижаване на продължителността на карантината на инфектираните с COVID-19 и контактните лица, оповестено през вчерашния ден, е взето след необятно разискване и е съобразено с последните рекомендации на Европейския център по надзор на болесттите.

По думите му то няма връзка с позитивния тест за ковид на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, за който стана ясно след съвещанието на Консултативния съвет за национална сигурност. Участниците в съвещанието още през вчерашния ден излязоха в самоизолация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР