Новите сгради в столицата ще бъдат с максимална височина 75

...
Новите сгради в столицата ще бъдат с максимална височина 75
Коментари Харесай

Забраняват небостъргачите в почти цяла София

Новите здания в столицата ще бъдат с оптималната височина 75 метра, с изключение на в центъра на София, където кота корниз е 50 метра. Ако зданието е на терен до 400 м от метрото - отвън станциите в централната градска част и в регионите " Триадица ", " Лозенец ", " Младост " и " Изгрев ", допустимата височина е 100 метра.

Това взеха решение депутатите, които одобриха на второ четене промени в Закона за устройството и застрояването на Столичната община. 

За кварталите от Витошката яка - " Бояна ", " Драгалевци ", " Симеоново " и други височината на постройките е до 15 метра. 

Зони за небостъргачи в София ще има, само че те не са закрепени в закона, както бе първичният вид на законопроекта, гласоподаваха още депутатите. Столична община и основният проектант Здравко Здравков предвиждаха две зони за строителство на небостъргачи - две зони - край бул. " Цариградско шосе " след 7-ми километър и в Люлин, където бул. " Царица Йоана " пресича Околовръстното шосе. 

Зоните без ограничаване на височината се чака да бъдат отново същите, само че те ще бъдат избрани с Общия организационен проект, като измененията в него предстоят. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР