Новите седем чудеса на света са избрани като алтернатива на

...
Новите седем чудеса на света са избрани като алтернатива на
Коментари Харесай

Как биха изглеждали чудесата на античния свят днес

Новите седем чудеса на света са определени като опция на седемте чудеса на античния свят. Финалният лист е утвърден преди 12 години. В него влизат Великата китайска стена, град Петра, статуята на Исус Христос в Рио, Мачу Пикчу, Чичен Ица в Мексико, Колизеумът в Рим, и Тадж Махал.

Вероятно обаче ще се затрудним, в случай че би трябвало да изброим чудесата на античния свят. И това е разбираемо, тъй като те от дълго време не съществуват, като се изключи пирамидите в Гиза.

Благодарение на новите технологии обаче си припомняме за тях посредством 3D модели, основани въз основата на огромно количество информация за външния тип и употребяваните при градежа материали. Тези компютърни изображения демонстрират чудесата тъкмо там, където са били преди епохи, само че заобиколени от сегашната инфраструктура .

Родоският исполин

Бронзовата скулптура на бога на слънцето Хелиос се издига на входа на пристанището на град Родос, намиращ се на едноименен остров в Егейско море. творбата на Харес от Линдос, високо 36 метра, се извисява едвам 56 години преди да бъде разрушено от земетресение.
 Снимка 422034

Днес още веднъж виждаме Родоския исполин на същото това място, което обаче наподобява доста по-различно от времето, когато е основан - сред 292 и 280 година пр.н.е.

Висящите градинина Семирамида

Това знамение на античния свят, намирало се в античния град Валивон, също заживява нов живот, макар че разногласията за неговото битие не престават и до през днешния ден.

Според легендите, Вавилон се е намирал на към 50 километра от град Багдад в Ирак. Създадени към 600 години преди новата епоха, градините са се извисявали от височина към 20 метра, на няколко етажа.
 Снимка 422036

Статуята на Зевс Олимпийски

В Олимпия, значимият набожен център на антична Гърция, господ Зевс надделява Кронос. Именно по тази причина и жителите на града му основават храм, в който се намира и 12-метрова публикация на бога, основана от дърво и покрита със слонова кост. А ето по какъв начин би изглеждала през днешния ден, в случай че бъде реконструирана.
 Снимка 422037

Александрийският фар

Това знамение на античния свят е издигнато към 280 г.пр.н.е. на остров Фарос, покрай египетския град Александрия. Светлината му се вижда на 50 километра във вътрешността в морето, а идва от огромен огън, отразяван в огледала.

Фарът е опустошен от земетресение през 1375 година и на негово място е издигната цитадела. Ето по какъв начин би изглеждал в този момент регионът, в случай че античното знамение се върне на мястото си.
 Снимка 422038

Мавзолеят в Халикарнас

Античната гробница на цар Мавзол се намира на територията на Турция, наоколо до сегашен Бодрум. Мавзолеят е бил висок 45 метра и богато декориран извън. Също е опустошен от земетресение, само че възкръсва с 3D визуализация, написа Daily Mail.
 Снимка 422039

Храмът на Артемида в Ефес

Това е най-големият храм през древността. В центъра се е намирал заветен камък, който се е вярвало, че е астероид от Юпитер. Не е ясно тъкмо какъв брой време е лишило построяването му, само че е сред 60 и 120 години.
 Снимка 422040

Внушителната постройка на храма е разрушена през 268 година от готите по време на римския император Галиен. Днес на мястото е останала единствено една колона, която да припомня къде се е намирало това знамение на античния свят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР