Новите състезателни автомобили във Формула Е ще бъдат способни да

...
Новите състезателни автомобили във Формула Е ще бъдат способни да
Коментари Харесай

Новият болид на Формула Е ще достига над 300 км/ч

Новите спортни коли във Формула Е ще бъдат способни да развиват над 300 км/ч съгласно сегашния международен първенец Лукас ди Граси. Дизайнът на второто потомство болиди бе показано от уредниците и ФИА тази седмица. Основният фокус е подложен върху увеличението на живота на батерията и издръжливостта на задвижващата система. Все още не се разкрива огромна част от техническите елементи по електрическите коли, като формалният им дебют е плануван за 6 март по време на Автомобилното ревю в Женева.


От основаването на шампионата до момента всеки нов сезон носеше по нещо ново, като значителната разлика в идния 2018/19 ще бъде потреблението на един автомобил за цялото съревнование с помощта на новите по-мощни акумулатори. Дизайнът й се приближава повече до визията на Ф1 кола, а мнения в обществените мрежи го оприличават и на " Батмобил ". Шасито е построено от доста повече въглерод, само че поради новите акумулатори въпреки всичко ще стане по-тежко спрямо първото потомство коли. Както във Формула 1, по този начин и тук се вкарва така наречен " ореол ", който да защищава водачите при възможна злополука.

The past and the future @FIAFormulaE pic.twitter.com/abeRoQOvCH
— Autosport (@autosport) January 31, 2018
Максималната мощ се чака да нарасне до 335 кс, което значи спомагателни 67 кс в квалификационен режим спрямо актуалната кола. Увеличението на мощността ще усили и лимита на скоростта, който сега е почти 225 км/ч, до малко над 300 км/ч.



" Колата e по-ефективна и има повече мощ. Ще развива действителна скорост от над 300 км/ч на права права и никой няма да може да каже, че тя не е бърза ", разяснява Ди Граси. Той предложи и частично да бъдат изменени структурата на част от пистите за идващия сезон с по-дълги прави, тъй че да дават отговор на новите качества на колите и да разрешават основаването на повече изпреварвания.

Често електрическите болиди са сравнявани с коли от други пистови шампионати, като са изтъквани минусите им в скоростта. Ди Граси дава отговор на въпросните рецензии с напомнянето, че Формула Е е основана за улични трасета, което не би трябвало да се съпоставя със скоростта на колите на асфалтовата писта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР