Новите санкции на САЩ, в това число и вторичните са

...
Новите санкции на САЩ, в това число и вторичните са
Коментари Харесай

Лавров: Санкциите на САЩ сочат за криза на доларовата система


Новите наказания на Съединени американски щати, включително и вторичните са демонстрация на недобросъвестна конкуренция и сочат за рецесия на доларовата система, съобщи министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

„ Що се касае до оповестените от Съединени американски щати нови наказания във връзка с съветски юридически и физически лица, ние към този момент престанахме да се учудваме на каквото и да било “, сподели съветският министър на конференция след договарянията с босненския си сътрудник Игор Црнадак.

Говорейки за глобите във връзка с компанията „ Сухой “ и завода в Комсомолск на Амур, Лавров ги назова „ демонстрация на нечистоплътна конкуренция “.

„ Мисля, че за следващ път всички се убеждаваме, че доларовата система е изцяло дискредитирана и доверието в $ пада доста внезапно “, акцентира министърът на външните работи на Русия. Той означи, че „ не за пръв път съществени интернационалните проблеми, засягащи доста членове на интернационалната общественост стават заложници на електорални цикли “. „ Доверието към правилата на интернационалната валутно-финансова система е подкопано доста съществено и от ден на ден и повече страни се афишират за отбягване на каквато и да е взаимозависимост от тази валутно-финансова система “, заключи Лавров, представен от съветските организации.

Лавров увери, че Москва ще си направи съответните заключения след оповестеното от Вашингтон въвеждане на нови, включително и вторични наказания и ще предприеме ограничения за понижаване на зависимостта от Съединени американски щати.

„ Вече вършим лични заключения от създаващата се обстановка, вършим всичко належащо, с цел да не подвластен от тези страни, които постъпват по този начин във връзка с своите интернационалните сътрудници “, сподели още Сергей Лавров.

„ Все повече и повече наши сътрудници в Азия, Латинска Америка стартират да изхождат от този метод и считам, че това придвижване ще се ускори “, акцентира външният министър на Русия.

Вашингтон в четвъртък разгласи за включване в листата със наказания на 27 физически и 6 юридически лица от Русия, свързани с разследващите служби и отбранителните ведомства. Списъкът бе оповестен в четвъртък на уеб страницата на Държавния департамент на Съединени американски щати.

По данни на Държавния департамент в границите на закона CAATSA оповестените са добавени в листата от лица, които имат отношение или работят в полза на отбранителния и разследващ бранш на Русия. Така да вземем за пример три от юридическите лица попадат в листата на лицата свързани с отбранителния бранш на Русия. Това са " ЧВК Вагнера ", ООО " Оборонлогистика ", Авиационния цех на името на Юрий Гагарив – Комсомольский-на-Амур.

В листата, обвързван с разследващите служби са 3 юридически и 27 физически лица, измежду които шефът на държавната разследваща работа Игор Коробов, заместникът му Сергей Гизунов, както и други. В изказване, публикувано от представители на Държавния департамент на Съединени американски щати се споделя, че глобите може да бъдат предявени срещу физически лица, които си взаимодействат с към този момент намиращите се в листата физически и юридически лица.

В него се отбелязва, че законът CAATSA и оповестените ограничения на Държавния департамент на Съединени американски щати са ориентирани не против подкопаването на военните благоприятни условия, на която и да е страна, а за това, с цел да се наложат на Русия ограничения „ в отговор на намесата й в изборния развой в Съединени американски щати, неприемливото й държание з източната част на Украйна и други злонамерени дейности “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР