Новите реалности задължават всички нас да вземем адекватни мерки и

...
Новите реалности задължават всички нас да вземем адекватни мерки и
Коментари Харесай

Министър Павлова: На първо място са образованието и Единния цифров пазар

„ Новите действителности задължават всички нас да вземем съответни ограничения и дейности, с цел да бъдат младежите добре готови и да дават отговор на потребностите на стопанската система. Защото бизнесът търси не просто хора със познания, а със наложителните за нашия век умения – обществени и цифрови. Затова и Единният дигитален пазар и образованието са измежду главните задания на Българското председателство “.

Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на полемика „ Преодоляване на дефицита на умения за напредък и основаване на работни места “, която се организира в границите на съвещание на група „ Работодатели “ на ЕИСК – Европейски стопански и обществен комитет в резиденция „ Бояна “ през днешния ден. Нейната цел е да очертае потребностите и вижданията на бизнеса по отношение на съществуващото разминаване на пазара на труда.

Министър Лиляна Павлова означи, че макар възобновяване на стопанската система в целия Европейски Съюз и постигането на най-ниските равнища на безработица, близо 18 милиона души в Европейски Съюз са безработни и от тях 4 милиона са младежи. От своя страна, 40 % европейските работодатели оповестяват, че срещат компликации при намирането на квалифицирани фрагменти, чиито пълномощия да дават отговор на динамичните условия на труд.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР