Новите процесори влизат в дейта центровете на Google и TwitterПроцесорите

...
Новите процесори влизат в дейта центровете на Google и TwitterПроцесорите
Коментари Харесай

AMD EPYC от второ поколение бележи 60 световни рекорда

Новите процесори влизат в дейта центровете на Гугъл и Twitter

Процесорите AMD EPYC от 2-ро потомство идват с рекордна продуктивност и пестят оперативни разноски (снимка: AMD)

AMD разгласи 2 -ро потомство сървърни EPYC процесори за необятна гама корпоративни, облачни и HPC ( високопроизводителни) приложения. Чиповете от новото семейство разполага т с до 64 „ Zen 2 ” ядра , създадени по 7 -нм софтуерен развой , и оказват помощ да се понижи общата стойност на владеене (TCO) с до 50% , подчертаха от разработчика.

„ Поставяме нови стандарти за актуалните осведомителни центрове със старта на 2-рото потомство AMD EPYC процесори, които оферират рекордна продуктивност и доста по-ниска стойност на владеене за редица действителни задания ”, сподели доктор Лиса Су, президент и Съд на Европейските общности на AMD.

Предимства на семейството AMD EPYC 7002

Производителност: С до 64 „ Zen 2 ” ядра на чип, процесорите от 2-ро потомство EPYC обработват до 23% повече указания на такт (IPC) на ядро в сървърни приложения, с до 4 пъти повече L3 кеш от предходното потомство сървърни чипове на компанията.

Архитектура: Следващото потомство AMD Infinity архитектура реалокира границите на продуктивността на x86 системи, като дава на клиентите достъп до максимален брой входове-изходи (I/O) и пропускателна дарба при обмена на данни с паметта.

Сигурност: новите процесори разполагат с вградена в силиция подсистема за сигурност и разширени функционалности като Secure Memory Encryption и Secure Encrypted Virtualization, които оказват помощ на потребителите да опазват своите най-ценни активи и данни.

EPYC в центровете за данни

По време на премиерата Гугъл и Twitter оповестиха нови съоръжения на системи с 2-ро потомство EPYC процесори, а HPE и Lenovo оповестиха, че към този момент са налични нови сървърни платформи с тях.

Същевременно, Microsoft Azure разгласи нови виртуални машини за HPC среди, облачно-базирани отдалечени десктопи и общи приложения, които ще са въоръжени с 2-ро потомство EPYC,  а Cray заяви, че метеорологичната работа на военновъздушните сили на Съединени американски щати ще употребява Shasta система с новите процесори.

Очаква се и Dell да пусне скоро нови сървъри усъвършенствани за 2-рото потомство EPYC процесори. В допълнение, VMware и AMD оповестиха тясно съдействие за поддръжка на новите характерности, включително тези за сигурност, на процесорите във VMware vSphere.

Процесори за тежки натоварвания

EPYC от второ потомство са проектирани особено за тежките натоварвания в осведомителните центрове, за приложения като виртуализация, облачни среди, HPC и бизнес инфраструктури.

В корпоративните центрове за данни чиповете оферират до 83% по-висока продуктивност в Java приложения, 43% по-добра продуктивност в SAP SD 2 Tier и рекордна продуктивност в Real Time Analytics с Hadoop, заяви AMD.

За актуалните облачни и виртуализационни среди EPYC от второ потомство оферират рекордна виртуализационна продуктивност, като разрешава на доставчиците на услуги да обслужват 2,3 пъти повече клиенти с до 50% по-ниска TCO, стана ясно от презентацията на AMD.

В сферата на HPC, EPYC процесорите от второ потомство обезпечават рекордна композиция от продуктивност в изчисленията с плаваща запетая и най-висока подрръжка на DRAM памет и I/O пропускателна дарба в класа си, включително до два пъти по-висока продуктивност в калкулации на динамичност на флуидите и до 72% в структурния разбор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР