Новите промени в движението в участъка на Централна гара и

...
Новите промени в движението в участъка на Централна гара и
Коментари Харесай

Временното отваряне на ул. „Кавала” разгневи пловдивчани, очакват хаос

Новите промени в придвижването в сектора на Централна гара и затворените няколко пътни сектора плануват краткотрайно отваряне на обходни направления.  Един от затворените региони ще бъде бул. „ Васил Априлов “ – от кръстовището с ул. „ Любен Каравелов “ до кръговото кръстовище при Централна гара. След придвижване на строителните действия по булеварда  ще се наложи  краткотрайно  да бъде отворена  ул. „ Кавала “ откъм „ Любен Каравелов ”. Тази опция обаче разгневи пловдивчани и жител се свърза с TrafficNews  от името на живущи в региона.
Прочетете още
Той е безапелационен, че отварянето й от служебния вход на Медицинския университет откъм ул. " Любен Каравелов " ще сътвори същински безпорядък и нищо повече. Според живеещи на улицата това отваряне води след себе си заплаха от пътни произшествия и извънредно натоварване на придвижването по тесния сектор. Те описаха, че даже за малко потребление на този обход ще се заплати с цената на здравето им, поради праховото замърсяване от колите, както и с цента на усложнения достъп до входовете, бодърствуване и невъзможността за обикновено паркиране.

Живеещите в региона към момента не са не запомнили предходния ремонт на бул. „ Васил Априлов ”, когато въпросната улица „ Кавала ” отново е била отворена без безусловно никаква полемика с живущите. Въпреки, че тогава затварянето е била за малко, те настояват, че са търпели точно гореизложените проблеми и са сигурни, че този път отново ще бъде същото.   

„ И тогава сякаш за малко, а продължи повече от година, през това време бяхме хронично заболели с всевъзможни признаци по дихателните пътища и белите дробове от нарасналите равнища на прахово замърсяване от непрекъснатия натоварен трафик на леко- и тежкотоварни автомобили; непрестанното шумово замърсяване на високо равнище, нарушеният сън, задушливата миризма на изгорели газове, вследствие единствено на една причина - " кратковременното " отваряне на ул. „ Кавала ”!, настояват нашите читатели.

Те обявиха, че  при несъблюдение на учтивата им молба за неотваряне на ул. „ Кавала ”,  ще сезират контролните органи, които да вземат ограничения.

TrafficNews потърси директора на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “  Георги Стоилов по отношение на проблема. Той съобщи, че отварянето на ул „ Кавала ” е подкрепено от живеещите в региона, които са събрали особено  подписка от близо 100 индивида, смятащи, че без отварянето й от  служебния вход на УМБАЛ " Св. Георги " /МУ откъм ул. Любен Каравелов е невероятно съответно напредване, изключително в час пик.

Директорът на общинското дружество сподели, че е невероятно по време на подобен огромен проект  да се остави цялостен квартал без обходен маршрут, който да улеснява придвижването. По думите на Георги Стоилов, подписката е била подкрепена и от пловдивската пожарна, с цел да може при случай да има метод за бързо реагиране. Той добави още, че ремонтните действия по отварянето на сектора, ще приключат в понеделник. Тротоарът на въпросното място ще бъде разрушен, с цел да се отвори улицата за придвижване, а след  това ще се възвърне още веднъж.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР