Новите продажби на бензинови и дизелови автомобили в Европа трябва

...
Новите продажби на бензинови и дизелови автомобили в Европа трябва
Коментари Харесай

ЕС трябва да забрани новите бензинови и дизелови коли до 2030 г. заради климата

Новите продажби на бензинови и дизелови коли в Европа би трябвало да бъдат прекратени преди 2030 година, в случай че автомобилният бранш извърши ролята си за удържане на световното стопляне в сходство с задачата, сложена от Парижкото съглашение, а точно - нарастване на световната температура най-много до 1,5 градуса по Целзий. Това демонстрира нов разбор на Германския аерокосмически център, представен от " Гардиън ".

Според разбора новите хибридни коли също ще би трябвало да изчезнат най-късно до 2035 година.

Емисиите от транспортните средства са се трансформирали извънредно едва през последното десетилетие, а автомобилната промишленост ще изчерпи въглеродния си бюджет в границите на пет до 10 години, в случай че няма радикална смяна, предизвестяват учените.

" Емисиите на въглероден диоксид от колите би трябвало да доближат своя връх колкото е допустимо по-скоро ", акцентира проф. Хорст Фридрих, който е шеф на Германския аерокосмически център, като добавя: " Наблюдавайки стопяващия се въглероден бюджет, от решаващо значение е прокараме коли с ниски излъчвания на пазара, колкото по-рано, толкоз по-добре, с цел да подновим автопарка. "

Проучването предизвестява, че ще бъдат нужни " строги ограничения ", като има 66 % късмет за реализиране на задачата от 1,5 градуса - в това число спад в продажбите на стандартни коли от към 15 млн. тази година до 5 млн. през 2022 година

При този сюжет, последното транспортно средство с мотор с вътрешно горене ще бъде продадено през 2028 година, а колите с бензинови и дизелови мотори ще бъдат отстранени от пътищата доникъде на 2040-те години.

Ще бъде нужна също по този начин и смяна в държанието към вървене, колоездене и публичен превоз.

" Ще бъде доста по-лесно да се резервира задачата до 2 градуса нарастване на температурите, тъй като има по-висок въглероден бюджет и затова повече време за осъществяване на нужните ограничения ", прецизира Фридрих и добавя: " Предполагам, че това може да ни обезпечи до 10 години повече време, с цел да се подготвим доста по-добре за нужните фундаментални трансформации ".

Досега Европейската комисия предложи понижаване на излъчванията от колите с 30 % до 2030 година, макар че Европейският парламент упорства за увеличение на до 45 %.

Правителствата на Франция и Англия оповестиха наскоро, че продажбите на всички нови бензинови и дизелови коли ще бъдат неразрешени до 2040 година, до момента в който някои страни, в това число Германия, Ирландия, Индия и Холандия си сложиха по-амбициозен краен период до 2030 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР