Новите придобивки са закупени със средства на дарителиС нови три

...
Новите придобивки са закупени със средства на дарителиС нови три
Коментари Харесай

Дариха фитнес уреди на Центъра от семеен тип Вяра

Новите придобивки са закупени със средства на донори

С нови три уреда за стрийт фитнес се снабди Центърът за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания „ Вяра ”. Те са ситуирани на особено построена площадка в двора на дома и са закупени със средства на донори. Нуждата от слагането им породи около невъзможността децата от вкъщи да посещават спортни площадки по време на пандемията.

Откриването на спортните уреди бе почетено от зам.-кмета Енчо Енчев и шефа на дирекция „ Хуманитарни действия “ Катя Петрова. Те поздравиха личния състав и потребителите на Центъра за новата облага и регистрираха, че с обогатяването на материалната му база се покачва качеството на предоставяните обществени услуги в Община Русе.

Съоръженията са съобразени с възрастта, уврежданията и двигателните умения на децата от вкъщи и дават нови благоприятни условия за моторното им развиване. Дарителската акция за закупуването им, подкрепена от десетки компании и частни лица, е подкрепена от три истории на консуматори на услугата. Те са оповестени на уеб страницата на Сдружение „ Дете и пространство “, което реализира дейностите в Центъра по поддръжка на деца в риск и на деца със характерни потребности и техните фамилии.

Услугите, които дава Центърът за настаняване от фамилен вид за деца/младежи с увреждания „ Вяра ”, са свързани с ежедневните потребности на децата и включват непрекъсната грижа за здравното, прочувственото и поведенческото развиване, както и за насърчаване на умения за самообслужване и самостоятелен живот.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР