Новите предложения за поста министър на околната среда и водите

...
Новите предложения за поста министър на околната среда и водите
Коментари Харесай

Нинова: Борисов сменя резервните гуми на автомобил, чийто двигател не работи.Нашата амбиция е да се смени цялото правителство

" Новите оферти за поста министър на околната среда и водите са политически назначения, без експертиза. Това няма да промени нищо.  Премиерът Бойко Борисов сменя аварийните гуми на автомобил, чийто мотор не работи ", сподели пред bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Попитана добър знак ли е това, че има първи арестуван настоящ министър тя отговори, че всички настояват, че  Нено Димов е изкупителна жертва и не е единствения отговорен . " Като сменят министъра какво ще се промени? ", попита тя.

" Борисов сменя министрите, само че политиката и моделът ги прави той. Много пъти сме били очевидци на промяна на министри, само че нищо не се трансформира в стила на ръководство. Затова и  нашата упоритост е да се смени цялото  държавно управление “, съобщи Нинова.

" Какво става с тези 400 язовира, които са в рисково положение? Къде са 500-те млн. за поправки на язовири ", попита Нинова.  " 113 язовира 10 години не могат да схванат кой им е притежателят. Виждаме, че министрите на ГЕРБ не ги закачат. Въпросът за отговорността стои отворен, само че съгласно нас тя е на първо място на премиера ", сподели още Нинова.

" Кризата с водата е голяма,  ще изгърмят и други градове след Перник . За 10 години институциите стопираха да работят. Цели системи гърмят една след друга. Задава се рецесия и в опазването на здравето. Политиката не е търговия. Не може, с цел да си купиш персоналното успокоение, да раздаваш пари и да отлагаш проблемите ", уточни Нинова.

„ Вината за това е генерална. Този метод на ръководство обезличава кръвоносната
система на държавността, а точно институциите. Борисов направи по този начин, че за 10 г.  всички проблеми в страната се вземат решение от един човек “, сподели още Корнелия Нинова.

Не сме се отказали от вота на съмнение . Той е за рецесията с водата в цялата страна и за замърсяването на околната среда. Започваме съвещания в четвъртък и петък “, заяви водачът на левицата.  Нинова разчита да бъдат подкрепени от Движение за права и свободи, „ Воля “ и самостоятелните.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР