Новите правила на НАСА за изследователите на Луната гласят -

...
Новите правила на НАСА за изследователите на Луната гласят -
Коментари Харесай

Елате с мир и пазете чистота, гласят правилата на НАСА за изследване на Луната

Новите правила на НАСА за откривателите на Луната гласят - без пердах, без отпадъци и без да навлизате на територията на исторически забележителности като базата на "Аполо 11 ", оповестиха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

НАСА разгласява насоки за програмата "Артемис ", учредени на контракта за космоса от 1967 година и други съглашения. Съединени американски щати и още 7 страни - Австралия, Канада, Италия, Япония, Люксембург, ОАЕ и Англия, подписаха съглашението за определяне на правила за галактически проучвания. Чрез "Артемис " НАСА цели да откри устойчиви правила за проучване на лунната повърхнина до 2028 година, като стъпка към изпращането на първата човешка задача до Марс.

"Очертава се най-голямата коалиция от страни в историята за галактическа стратегия и тя ще сложи основите за възможни експедиции до Марс ", сподели админът на НАСА Джим Брайдънстайн. Той изрази вяра, че повече страни ще се причислят към напъните човечеството да се върне на Луната до 2024 година

"Продължавам мощно да се надявам, че Русия ще се причисли към Споразуменията "Артемис " и също по този начин мощно се надявам, че даже и да не го стори, Русия ще следва правилата в споразуменията, тъй като всичко, което вършим, е да привеждаме в деяние това, за което сме се съгласили в Договора за космоса от 1967 година ", сподели той на конференция, представен от ТАСС.

Важно е да пътуваме до Луната освен "с нашите астронавти, а да носим и полезностите си ", означи и.д. ръководителят по интернационалните връзки на НАСА Майк Голд, представен от АП.

Правило номер 1: Всички би трябвало да идват с мир.

Другите правила:

- Потайността е неразрешена и всички изстрелвани обекти би трябвало да бъдат разпознати и регистрирани.

- Всички членове се ангажират да оказват помощ на астронавти в неволя и изключителни обстановки

- Космическите системи би трябвало да бъдат универсални, оборудването на всички би трябвало да е съвместимо и научната информация да се споделя

- Историческите обекти би трябвало да се пазят и всевъзможен тип галактически боклук да се изхвърля вярно

- Мисиите на роувърите и другите галактически апарати не трябва да се излагат на риск посредством неспазване на отдалеченост от страна на други апарати

Нарушителите ще бъдат приканвани да изоставен, разясни Брайдънстайн. Коалицията може да каже - вижте, вие сте в тази стратегия с всички нас, само че не спазвате същите правила, сподели той.
Съединени американски щати са единствената страна в света, изпратила хора на Луната - 12 души в интервала 1969 г.-1972 година

Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин съобщи на виртуалното съвещание на Международния астронавтски конгрес в понеделник, че програмата "Артемис " е американска и той би предпочел модел на съдействие по сходство на Международната галактическа станция.

Китай също е отвън програмата. НАСА има възбрана към този момент по закон да подписва двустранни съглашения с Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР