Новите правила, който влизат в сила днес,ще улеснят живота на

...
Новите правила, който влизат в сила днес,ще улеснят живота на
Коментари Харесай

От днес се прилага нова система на ЕС за разрешаване на данъчни спорове между държавите членки

Новите правила, който влизат в действие през днешния ден, ще улеснят живота на предприятията и жителите, сблъскали се със усложнения по отношение на двойното данъчно облагане, и ще им дадат доста по-голяма данъчна сигурност.
Новата система ще спомогне за намиране на решения на данъчните разногласия сред страните членки, които могат да зародят при тълкуването и използването на интернационалните съглашения и конвенции, предвиждащи унищожаване на двойното данъчно облагане. Според оценки сега в Европейски Съюз има висящи 2000 такива разногласието, 900 от които датират отпреди повече от 2 години.

Механизмът ще разреши на предприятията и жителите да позволяват по-бързо и по-ефективно разногласията по отношение на данъчни спогодби, и най-много разногласията по отношение на двойното данъчно облагане — сериозна спънка пред предприятията и физическите лица, която поражда неустановеност, ненужни разноски и проблеми с паричните потоци. Същевременно с новата инструкция се внася повече бистрота към данъчните разногласия в Европейски Съюз.

Новата инструкция се ползва за тъжби, подадени от 1 юли 2019 година нататък, по разногласия по отношение на приходите или капитала, получени през дадена данъчна година, започваща на 1 януари 2018 година или след тази дата. Компетентните органи могат също да се съгласят да ползват директивата във връзка с всяка тъжба, подадена преди тази дата, или във връзка с предишни данъчни години.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР