Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие

...
Новите потвърдени случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие
Коментари Харесай

Пореден ден с над 200 новозаразени. Надига ли се нова вълна на COVID-19?

Новите доказани случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие са 206, съгласно данните на Направени са 2366 теста, което значи, че делът на позитивните резултати е 8,7 %. Това е следващ ден с над 200 новозаразени.

Починали са двама пациенти с доказана коронавирусна зараза. Към днешна дата в болница с диагноза COVID-19 са 362 души, от които 41 са в интензивно поделение. Новопостъпилите в болница са 52. Излекувани през последното денонощие са 129 души. Активните случаи все още са 2954.

Типично по български забравихме за препълнените лечебни заведения и изнемогващите лекари. Далеч обратно остана времето, в което маските не се сваляха и съвсем всичко беше затворено. Липсваха ваксини. Нададе се писък, а ръководещите тотално се оплетоха в пандемията. Пратиха ни на върха в отрицателните ранглисти по смъртност.
38 305 са умрелите.
Сега сме на другия полюс. Забравихме и са имунизациите. Има ги, и то доста. Бракуваме с милиони. Нормалните хора не престават да се имунизират. Поставят бустерни дози. Но тук сме от друга планета. Здравният длъжностен министър Асен Меджидиев не желае нови доставки и държи договорът за такива да бъде преразгледан и преустановен. Ясно е, че това са пари напразно, щом няма искащи. Но нека не се наложи.

И до момента в който си приказваме нов вид на COVID-19 се появи в Нова Зеландия. Учените са го нарекли „ Делтакром ”. Нов вариант се появи и в Индия.

„ Всички тези разновидности са по-заразни, само че не по-тежки ”, сподели в ефира на NOVA Аспарух Илиев, който е началник на лаборатория в Берн. По думите му обаче се чака коронавирусът да се трансформира в сезонно заболяване.

Той разяснява и казуса със самолечението с антибиотици у нас. По думите на специалиста в Западна Европа сходни лекарства се продават само с рецепта.

„ Има напън от страна на пациентите, които желаят да им бъде изписан антибиотик на всяка страна. Трябва да обучим нашите пациенти, че се отпускат антибиотици единствено когато имаме бактериални инфекции ”, счита Аспарух Илиев.

Той посочи, че има над 200 типа рак, които протичат по разнообразни способи при всички пациенти. По думите му персонализираната медицина е бъдещето в битката с подлата болест.

По никакъв метод с тези редове не се цели да се всява суматоха. Просто дано бъдем виновни.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР