Новите попълнения на Спартак (Москва) играят все по-важна роля в

...
Новите попълнения на Спартак (Москва) играят все по-важна роля в
Коментари Харесай

Синът на Хенрик Ларсон поведе Спартак към драматичен обрат

Новите попълнения на Спартак (Москва) играят все по-важна роля в състава. Досега всички суперлативи бяха по адрес на Андре Шюрле, само че през днешния ден блеснаха Джордан Ларсон и Гуус Тил, които вкараха головете за обрата с 2:1 против Криля Советов като посетител. Шведът изравни в 54-ата минута, а холандецът нокаутира домакините в добавеното време и подреди спартаковци измежду петте тима, които оглавяват таблицата с по 15 точки.

Спартак взе 7 точки от прдишните си 3 мача в Премиер лигата, само че през седмицата загуби с 0:1 от Брага в Лига Европа. Логично беше старши треньорът Олег Кононов да резервира силите на част от най-важните си футболисти за реванша с португалците, само че той не го направи. Единственият отсъстващ беше осъденият Есекиел Понсе, а неговото място зае Джордан Ларсон.

Домакините от Самара бяха в неприятна серия преди в предишния кръг да повалят Урал като посетител. Наставникът Миодраг Божович обаче имаше съществени кадрови проблеми поради контузиите на Тарас Бурлак, Александър Гацкан и Денис Якуба. Артьом Тимофеев пък не можеше да играе, тъй като е преотстъпен в отбора от Спартак.

Московчани започнаха окуражено и десният защитник Николай Расказов насочи рисков удар на сантиметри от гредата. Андре Шюрле също можеше да се разпише, само че Сергей Рижиков реагира прелестно след изстрела на германеца. След четвърт час игра досегашният спартаковец Дмитрий Комбаров се контузи и бе сменен от Владимир Полуяхтов.

В края на полувремето стана забавно. В 41-ата минута Шюрле нацели гредата, а при добавката Реззиуан Мирзов направи непростителен пропуск. В ответната офанзива Максим Канунников центрира към Соболев и той простреля Максименко.

Веднага след почивката Соболев се размина с нов гол, а след това гостите поеха контрола върху мача. В 54-ата минута те изравниха с дебютния гол на Джордан Ларсон. Центрирането пристигна от Гуус Тил, топката щастливо стигна до Ларсон и шведът вкара за 1:1.

В 64-ата минута малко не стигна на Шюрле да вкара хубав гол от далечна отдалеченост. Германецът правеше всичко допустимо да донесе успеха на Спартак, само че Рижиков беше непробиваем. А в самия завършек на постоянното време стражът на гостите Александър Максименко отрази два поредни удара на Соболев и избави московчани от загуба.

Стигна се и до 92-ата минута, когато Спартак изтръгна трите точки. Гуус Тил напредна и нанесе мощен удар, който изненада Рижиков. По този метод столичният гранд се изравни по точки с Локомотив (Москва), Зенит, Краснодар и Ростов на върха в класирането, а Криля Советов се смъкна на 13-ото място.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 7 кръг, неделя 25 август  Криля Советов 1:2краен резулат  Спартак Москва
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР