Новите почетни граждани на морския град наградени с щедра премияПо

...
Новите почетни граждани на морския град наградени с щедра премияПо
Коментари Харесай

Цветана Манева и Лили Иванова прибраха по 5 бона от Община Варна

Новите почетни жители на морския град наградени с великодушна награда

По 5 хиляди лв. в джоба са прибрали Цветана Манева и Лили Иванова дружно със званието „ Почетен жител на град Варна “, с което бяха удостоени преди дни, написа Ретро. Паричната премия е част от екстрите, с които носителите на оценката се употребяват съгласно правилника на общината.

Решението двете дами да бъдат титулувани за почетни гражданки на морската столица е било взето от Постоянната комисия „ Култура и духовно развиване “ към Варненския общински съвет. Примата на българската попмузика бе отличена със званието поради дългогодишния й принос към българската музика. А актрисата Цветана Манева поради приноса й към театралния живот във Варна като артистичен шеф на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “.

Предложението за оценката на Лили пристигнало от фенклуба й в морската столица. Малко знае се, че Вечната Амбър е живяла във Варна няколко години, до момента в който е учила за здравна сестра. Тогава младото и оскъдно момиче от Кубрат обитавало скромна квартира против тогавашното именито кино „ Република “ в крайморския град. По-късно, станала към този момент звезда, Лили Иванова записва песента „ Морското момиче Варна “ на Димитър Вълчев в чест на обичания си град, която става емблематична за нейния репертоар през 80-те години. Повече от десетилетие тя е и притежател на първокласен апартамент в морската столица.

Пред познати Лили оповестила, че ще подари премията от 5 хиляди лв. за благотворителна идея, като не е прецизирала каква ще бъде тя.
Цветана Манева не е коментирала по какъв начин ще оползотвори сумата. И двете дами, които са и близки приятелки в живота, въпреки напоследък да не са се появявали на никое място дружно и да има подозрения, че дружбата им се е разсъхнала, са измежду ВИП пенсионерите у нас . И Лили, и Цветана са удостоени с пожизнена пенсия в размер на 700 лв., финансовото богатство на певицата е забележително и тя от дълго време е попаднала в листата на родните милионери. Манева също не може да се оплаче от липса на средства, защото преподава актьорско майсторство в Нов български университет, където се води почетен професор. Като подобен тя получавала от частния ВУЗ заплата в размер на 3 хиляди лв., разясняват осведомени.

Освен наградите по 5 бона почетните жители на Варна се вписват и в Почетната книга на общината. Те се награждават с уверение за присъденото звание, подписано от ръководителя на Общинския съвет и от кмета на общината, символичния ключ на града и специфичен нагръден знак с лента . Сред титулуваните със званието, през годините са съветските космонавти Юрий Гагарин и Валентина Терешкова, гимнастикът Йордан Йовчев, първата ни ракета Григор Димитров, артистът Мариус Куркински и Други.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР