Новите платежни системи създават повече доверие. Те позволяват лесно и

...
Новите платежни системи създават повече доверие. Те позволяват лесно и
Коментари Харесай

Новите платежни системи създават повече доверие

Новите платежни системи основават повече доверие. Те разрешават елементарно и бързо на потребителя да се довери на онлайн магазин, да вземем за пример. Това съобщи за Българска телеграфна агенция Любомир Атанасов, основен изпълнителен шеф и създател на Digital4Foundation.

Преди ден в София се организира конференцията Digital4Sofia, на която търговци, маркетолози, рекламисти, бизнес консултанти, счетоводители и други експерти разискват трендовете във финтех и е-комерс бранша. Подобни събития ще има и в други градове на страната.

По думите на Атанасов българите от ден на ден се образоват по повод на онлайн пазаруването и да не разчитат единствено на натрапен платеж. Той разяснява, че фондацията му цели да увеличи информираността в е-комерса посредством другите събития, които провежда. Това са най-развиващите се браншове, защото пандемията от CОVID-19 ускори развиването на този сегмент, сподели Атанасов.

Той означи, че по време на пандемията е регистриран растеж на онлайн услугите. Всички са в телефоните, т.е. всичко е цифровизация, разясни специалистът. Атанасов даде образец с това, че при повече бдителност единствено по придвижването на пръста върху екрана на телефона може да се разбере даден човек коя обществена мрежа употребява.

 istock istock
Фокус за вниманието на вложителите са стартъп фирмите. Според Атанасов страната ни се развива с мудни темпове поради това, че имаме слаба стопанска система. Той разяснява, че една от родните компании към този момент е оценена на един милиард, само че в Съединени американски щати такива бизнеси са хиляди.

Защо е значимо да преглеждаме банковото си извлечение

Той означи, че у нас няма политика, която да оказва помощ на започващи компании. Ние като организация работим в това направление. Имаме концепция да създадем клъстър, който да помогне на такива компании, изясни Атанасов.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР