Новите пейки, поставени на площадите Славейков и Гарибалди, са архитектурни

...
Новите пейки, поставени на площадите Славейков и Гарибалди, са архитектурни
Коментари Харесай

Пейките по площад "Славейков" пречат на минувачите, смята Фандъкова

Новите пейки, сложени на площадите " Славейков " и " Гарибалди ", са архитектурни композиции, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова. В Зона 2, която включва ул. " Граф Игнатиев " и прилежащите площади, по план са планувани общо 12 такива композиции, като към този момент са инсталирани 5 в разнообразни комбинации с места за сядане. Всяка една от тях коства 8500 лв., само че обособените ѝ детайли варират сред 1400 и 2166 лв..

" Ние плащаме единствено това, което действително е направено и инсталирано ", акцентира кметът. Тя добави, че на площад " Славейков " въпросните архитектурни композиции, които са за сядане, са сложени единствено на половина, тъй като се оказало, че другояче ще пречат на пешеходците да минават около трамвая.

" Първоначалният вид беше да са към дърветата, само че това щеше да пречи на хората да минават около трамвайната линия ", открила Фандъкова.

Тъй като следва монтаж на още " архитектурни композиции " за сядане на площад " Славейков ", тя е упълномощила на проектанта - архитектурно бюро А.Д.А. с началник арх. Иво Пантелеев, да се търси ново решение, друго от първичния план. През 2014 година той завоюва състезанието на Столична община за Зона 2 и бе оценен на 350 хиляди лв..

" Проектантът към момента не е дал точното решение ", призна Фандъкова. Крайният период за довеждане докрай на ремонтите по ул. " Граф Игнатиев " към този момент не се знае. По контракта на възложителя Столична община с компанията реализатор " Джи Пи груп " дейностите би трябвало да приключат в края на май, в случай че до тогава няма значителни превалявания, застраховаха се от общината.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (75)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР