Новите ограничителни противоепидемични мерки в София с цел ограничаване разпространението

...
Новите ограничителни противоепидемични мерки в София с цел ограничаване разпространението
Коментари Харесай

Новите ограничителни мерки в София заради COVID-19 в сила от днес |

Новите ограничаващи противоепидемични ограничения в София за ограничение разпространяването на COVID-19 влизат в действие през днешния ден, 14 октомври.

Спират се присъствените групови извънкласни действия и занимания и присъствените занятия в езикови, просветителни центрове, занимални и други, проведени от юридически и физически лица. Преустановяват се присъствените занимания в центрове за поддръжка на личностното развиване.

При увеличение на заболеваемостта учебните шефове имат за задача да провеждат онлайн образование на ротационен принцип.

Няма да се организират присъствено конгреси, конференции, семинари, изложби и други

Театри и кина ще работят при 30% потенциал. Същото се отнася за концертите и занятията от танцовото, креативното и музикалното изкуство. Зрителите би трябвало да седят минимум през седалка и при отдалеченост от 1.5 м. Задължително е да са с маски.

В музеи и галерии ще се пуска по един човек на 8 кв. м. Маските са наложителни за посетителите и личния състав.

Спортните мероприятия на закрито ще са без аудитория.

Спират се визитите в центрове, школи и други обекти за танцово и музикално изкуство.

Няма да се организират екскурзии с проведен превоз и груповите визити на туристически обекти.

Малолетни и малолетни могат да влизат в молове единствено с родителите си, с аставник или различен пълновръстен.

Забранява се провеждането на тимбилдинги и други проведени групови мероприятия в трудови колективи.

Конкурси и изпити се позволява при потребление на до 30% от потенциала на помещението, не повече от 30 участници, спазване на 1.5 м отдалеченост и носене на маски.

Забранява се провеждането на празненства, събори, фестивали.

Заведенията за хранене, казина и игрални зали ще работят с клиенти от 7 до 23 ч. Изисква се разстояние от 1.5 м. сред облегалките на столовете на прилежащите маси, допускане на не повече от 6 души на маса и носене на маски от личния състав.

На кръщенета и сватби се позволяват не-повече от 15 души на закрито и 25 навън.

Фитнес центровете ще работят с 30% потенциал, физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. Персоналът би трябвало да носи маски.

Посещенията в спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се позволяват единствено за самостоятелни спортове при 30% от потенциала им и отдалеченост от минимум 1.5 м. Провеждането на групови спортове на закрито се прекратява, като се изключи тренировки и надпревари за картотекирани състезатели експерти.

Посещенията в балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове се позволява при 30% от потенциала, отдалеченост от минимум 1.5 м., носене на маски при услуги, допускащи тяхната приложимост.

На всички пазари, борси и базари се основава организация за еднопосочно придвижване и обезпечаване на отдалеченост от минимум 1.5 м. сред посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

Всички физически и юридически лица, които са притежатели или ръководят търговски, административни или други обекти, които дават услуги на жителите и чиято активност не е прекратена с актуалната заповед, основават организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 3 кв. м. 20.

Всички работодатели да провеждат работния развой от дистанция, където е допустимо, изискват ограниченията. Когато е невероятно, да осигурят засилени противоепидемични ограничения в работните пространства, включително филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена и недопускане на хора със признаци на остри заразни болести.

Маските в закрити публични места са наложителни. Изключение се позволява за клиентите в заведенията, спортуващите навън и закрито; участниците в конференции по време на изявленията си, водещите и гостите в тв излъчвания, когато са на разстояние 1.5 м, както и когато се изолират един от различен с плексигласова бариера.

Преустановяват се свижданията в лечебни заведения.

В профилираните институции за даване на обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни не се позволяват визити на външни лица.

Въведените противоепидемични ограничения ограничаващи опцията за потребление на потенциала на пространствата (местата) на обектите, надлежно мероприятията и броят на допусканите лица в съответните пространства и часовия период от 7,00 ч. до 23,00 ч., може да не се ползват при следните условия:

а) 100% от личния състав в съответния обект/зает с мероприятието е имунизиран или преболедувал COVID-19, или разполага с негативен резултат от извършено преди влизане в обекта/мероприятието проучване, удостоверено с годни документи за имунизация, преболедуване или проучване и

б) ръководителят на обекта/организаторът на мероприятието е взел решение и е основал нужната организация за допускане в обекта, надлежно на мероприятието единствено на лица, които са имунизирани или преболедували COVID-19, удостоверено с годни документи за имунизация или за преболедуване или показват негативен резултат от извършено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието PCR проучване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19, или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието), удостоверено посредством годен документ.

Ръководителите на тези обекти, надлежно уредниците на мероприятията в тях авансово уведомяват за взетото решение Столична РЗИ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР