Новите ограничители, които разделят пешеходната зона от трамвайните релси на

...
Новите ограничители, които разделят пешеходната зона от трамвайните релси на
Коментари Харесай

По-малки ограничители монтират по Графа

Новите ограничители, които разделят пешеходната зона от трамвайните релси на улица Граф Игнатиев, са два пъти по-малки от поставените в началото по улицата и придобили популярност на " перки на акули " или на надгробни монументи.

Те бяха показани на площад " Гарибалди " от основния проектант на София Здравко Здравков.

Той увери, че няма да има надвишаване на бюджета поради новите триъгълни ограничители. Дори и да има някакво надвишаване на бюджета, то няма да бъде за сметка на Столична община.

За разлика от предходните ограничители, които са били 40 см, то новите са 18 см. Затова и по думите на архитекта са надалеч по-евтини, а всички елементи, които не са добре изпълнени, ще бъдат връщани на изпълнителя.

Обектът няма да бъде въведен в употреба и за останалата част от настилките.

Ремонтните действия би трябвало да приключат напълно през март месец следващата година, само че в случай че бъдат открити погрешно изпълнени елементи, то те ще бъдат връщани на строителя, увери основният проектант.

Здравков още веднъж прикани жителите за малко повече самообладание. Здравков е сигурен, че крайният резултат на ремонта ще бъде добър и ще си дадем сметка, че ремонтираната градска част ще промени образа на града към по-добро. " Според него " Граф Игнатиев " ще заживее по радикално друг метод през 2019 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР