Новите ограничения за издаване на визи на талибани са пречка

...
Новите ограничения за издаване на визи на талибани са пречка
Коментари Харесай

Tалибаните: Новите американски санкции са пречка за отношенията между Афганистан и САЩ

Новите ограничавания за издаване на визи на талибани са спънка за връзките сред Афганистан и Съединени американски щати, съобщи през днешния ден афганистанското държавно управление, доминирано от ислямисткото придвижване, което взе властта в Кабул предходната година, съобщи Франс прес.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи през вчерашния ден, че страната му " лимитира издаването на визи (...) на сегашни и някогашни членове на талибанското придвижване и на други хора, за които се допуска, че са виновни за репресиите против дамите и девойките в Афганистан или че са причастни по някакъв метод към това принуждение ". Ограниченията бяха оповестени по случай десетата годишнина от учредяването на Международния ден на момичето.

Това решение е " спънка за развиването на връзките сред двете страни ", се споделя в изказване на представителя на афганистанското министерство на външните работи Абдул Кахар Балхи.

" Мярката бе оповестена на фона на продължаващите срещи на високопоставени представители на двете страни, които бяха извършени тази седмица в Доха и на които бяха разисквани всички значими въпроси ", посочи Балхи.

" Съединените щати трябваше да подхващат позитивни ограничения в светлината на скорошните разисквания в Доха, с цел да покажат на процедура, че желаят градивни връзки с Ислямското емирство. Подобни решения може да имат отрицателно влияние върху двустранните връзки ", сподели още представителят на афганистанското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР