Новите ограничения върху дейността на бизнеса трябва задължително да са

...
Новите ограничения върху дейността на бизнеса трябва задължително да са
Коментари Харесай

БСК: Ограниченията върху бизнеса да се обвържат с адекватни икономически и социални мерки

Новите ограничавания върху активността на бизнеса би трябвало наложително да са обвързани с съответни стопански и обществени ограничения , се споделя в позиция на. От бизнеса разясняват заповедта на здравния министър, която ще влезе в действие на 29 октомври.

 Коронавирус: БСК е срещу бизнесът да поема всички заплати и компенсации, в случай че банкрутира или бъде спрян от страната Коронавирус: БСК е срещу бизнесът да поема всички заплати и компенсации, в случай че банкрутира или бъде спрян от страната
Апелираме, без значение от изключителната обстановка, законовите текстове, касаещи една и съща група публични връзки, да бъдат внимателн...
Освен това от Стопанската камара упорстват за смяна на т.5 от заповедта, т.е. те желаят да се приравнят изискванията за конгресно-изложбените центрове с тези за за закритите борси (т.12 от заповедта) и за театрите и концертните зали (т. 6 от заповедта). Според тях, в случай че това не се случи в границите на деня преди разпорездането да влезе в действие, активността на тези центрове ще спре и доста планувани интернационалните събития ще би трябвало да бъдат отсрочени.
Ето какво споделят от бизнеса за рестриктивните мерки поради и икономическите обезщетения, за които упорстват:
" С паника следим възходящия брой новодиагностицирани с COVID-19 лица в България и на територията на цяла Европа. Цялостното затваряне на стопанската система през месеците март и април т.г. провокира непозната до момента по своя генезис и обсег рецесия и породи нуждата от невиждани стопански и обществени ограничения.
Независимо от това, че понастоящем разполагаме с доста повече информация за вируса, в сравнение с при започване на епидемията, а лекарите се оправят все по-добре с методите за лекуване, заради фрапантния скок на новозаразени лица, ставаме очевидци на ново поетапно възобновяване на ограничаващите ограничения както в Европа, по този начин и на територията на някои регионални градове в България.
И, до момента в който при започване на пандемията, водени от незнанието и предпазливостта, непропорционално рестриктивните ограничения бяха ненапълно разбираеми, в този момент бизнесът чака премереност и предвидимост, даже и в изискванията на рецесия. Икономиката ни няма да издържи на второ затваряне в границите на една и съща година.
 Нова заповед за ковид слага въпроса - ще ни управлява ли Министерство на вътрешните работи доста повече? Нова заповед за ковид слага въпроса - ще ни управлява ли Министерство на вътрешните работи доста повече?
Нова заповед на здравния министър Костадин Ангелов, касаеща Националната осведомителна система за битка с COVID-19, която обезпечава цен...
В тази връзка, настояваме да се създаде планиран модел, привързан с справедливи условия, при настъпването на които могат да се ползват избрани ограничаващи ограничения. Всички ограничаващи ограничения следва да бъдат добре обосновани и пропорционални.
Положителен образец в тази посока са създадените сюжети в областта на образованието при пускане на образователната година (брой инфектирани възпитаници и брой учебни заведения, минали към отдалечено обучение). Подобен модел разрешава оптималната степен на предвидимост на дейностите на изпълнителната власт и обмисляне на бизнес процесите, декларират от БСК.
Ограничителните ограничения следва да са обвързани със съответните стопански и обществени ограничения.
Обръщаме внимание, че първичният период на мораториума върху заемите за редица компании изтича на 31.12.2020 година и се възобновяват отговорностите на предприятията за тяхното обслужване. Последващо прекратяване на активността на търговски обекти още веднъж би сложило въпроса за неспособност за погашение на наеми и други режийни разноски, ще докара и до увеличение на забавените заплащания и междуфирмерната задлъжнялост. Ако работодателите бъдат принудени да прибегнат до нови всеобщи съкращения, общественият резултат ще е още по-дълбок, имайки поради, че безработните лица, придобили право на парично обезщетение преди приключването на три години от предишно практикуване на това право, ще получават само минималния размер на компенсацията за период 4 месеца.
Измерване на успеваемостта на ограниченията и тяхната регулярна преоценка в края на всеки двуседмичен интервал, по образеца на редица европейски страни.
 Вижте кои са болничните заведения, които лекуват пациенти с ковид Вижте кои са болничните заведения, които лекуват пациенти с ковид
Министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която дефинира лечебните заведения и съответните структури в тях, които да правят лекуване и...
Апелираме за рационален преход през времена на тествания. Да съхраним здравето си, само че да пазим и стопанската система си ", приканват още от БСК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР