Новите официални данни в Испания показаха в сряда, че много

...
Новите официални данни в Испания показаха в сряда, че много
Коментари Харесай

155% увеличена смъртност отчита Испания в първата седмица на епидемията през април

Новите публични данни в Испания демонстрираха в сряда, че доста повече хора са умрели от естественото за този пердио на годината при записания брой смъртни случаи от ковид и разкриват фрапантен 155% скок на смъртността при пика на епидемията при започване на април , оповестява " Ройтерс ".

Експертите считат, че спомагателните смъртни случаи включват случаи, при които повода е сложна за определяне заради съществени положения и смъртни случаи измежду хората, които заобикалят болничното лекуване за други проблеми заради страха от заразяване с COVID-19.

Испания бе с едно от най-тежките огнища на ковид в света, регистрирайки 27277 публични смъртни случаи. Националният статистически институт съобщи, че стартира пробно да следи седмичната смъртност , с цел да помогне да се хвърли светлина върху въздействието на пандемията.

Общо 225 930 души са починали в Испания през първите 21 седмици на 2020 година - 43 945 повече в съпоставяне със същия интервал на 2019 година и 16 818 повече от настоящето общо доказано количество ковид в министерството на опазването на здравето.

Данните са в сходство с данните на Националния център по епидемиология , който прави оценка смъртността, сравнявайки смъртните случаи, регистрирани в гражданските регистри с исторически междинни стойности.

Общата смъртност в Испания е скочила 155%, в най-лошата седмица от експлоадирането на ковид при започване на април по отношение на същия интервал година по-рано, сочат данните.

Подкрепяйки убеждението на испанското държавно управление, че най-лошото е завършило , през последната седмица, оценена от института, сред 18-24 май смъртността е на същото равнище като година по-рано .

Възрастните хора над 90 години са най-тежко засегнатите до момента за тази година, с 27% повече смъртни случаи за интервала от 21 седмици, до момента в който 25% повече са починали измежду тези на възраст 85-89 години. Почти няма основна разлика от година по-рано в групите под 54 години.
 Испания удължава изключителното състояние за последно до 21 юни
Испания удължава изключителното състояние за последно до 21 юни

Санчес е сключил съглашение със " Сиудаданос "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР