Новите общински съветници в Дупница ще получават двойно по-високи заплати

...
Новите общински съветници в Дупница ще получават двойно по-високи заплати
Коментари Харесай

Общинските съветници в Дупница с двойни заплати от Нова година

Новите общински съветници в Дупница ще получават двойно по-високи заплати от началото на идната година. На конференция през вчерашния ден ръководителят на Общински съвет в Дупница Костадин Костадинов съобщи, че на идното съвещание на Общински съвет ще се гласоподават новите заплати на локалните парламентаристи, написа " Струма ".

``
реклама

На председателски съвет е решено заплатата на локалните парламентаристи да скочи от 25% от брутната междинна заплата на администрацията в общината на 30%. Всеки общински консултант ще получава още 30% за присъединяване в комисии.

Средната брутна месечна заплата сега в Общинска администрация в Дупница е 790 лева, това значи, че заплата на общинските съветници ще е в границите на 500 лева До момента те се разписваха на към 250 лева месечно.
 
От партия “Глас национален ” оповестиха, че ще подаряват заплатите си за щедрост. Георги Градевски, който е част от тази група съветници, съобщи: “Не желаем да афишираме какво ще вършим със заплатите… Ние ще ги получаваме, само че ще ги даряваме на наши съграждани в потребност ”.

„ И в предходния мандат един общински консултант се хвалеше, че подарява заплатата си на болно дете, само че откакто направих инспекция, се откри, че не е дал нито стотинка ”, съобщи К. Костадинов във връзка изказването на сътрудника си Градевски, само че не пожела да назове името на локалния парламентарист.

„ Заплатата на чиновниците в общината е ниска и по тази причина напущат кадърни хора. Трябва да се усилят месечните им хонорари. Държавата спуска таван на заплатите на администрацията, с цел да се усилят, би трябвало общината да додава пари за по-високи заплати. За съпоставяне, заплатата на кмета на Бобошево Крум Маринов от няколко години е 2200 лева Средната брутна заплата на администрацията там е към 900 лева, а обслужват дребна община. Хората в Общинската администрация в Дупница получават колкото една чистачка ”, съобщи К. Костадинов.
 
Според него е нужен и нов метод при разпределянето на парите за културни и спортни прояви. Според създадения от него способ всяка организация, спортна или културна, би трябвало да кандидатства с план през общината. „ Ако бъде утвърден, мероприятието ще се случи ”, съобщи Костадинов и добави: “Вече по нова система ще се раздават пари от общината за културни и спортни прояви. Няма да се финансират прояви, които не носят нищо за общината. Визирам реклама на Дупница, спортни постижения… Няма да се раздават пари на клубове, без по-късно да се търси отговорност защо са изхарчени парите и има ли смисъл от консумиране на общински средства ”, безапелационен бе Костадин Костадинов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР