Новите общински автобуси се движат по линия №10, а в

...
Новите общински автобуси се движат по линия №10, а в
Коментари Харесай

Перник ще посрещне 2023 г. с обновен градски транспорт

Новите общински рейсове се движат по линия №10, а в идващите две седмици те ще стартират да транспортират пасажери по линии №15, №17 и №20.

По четирите линии на градския превоз ще се движат 13 нови рейса на метан, а цената на билета ще бъде 1,50 лева Предвижда се община Перник да предложи на общинския съвет да бъдат въведени целодневен билет, месечни и годишни карти.

Новите рейсове са с екологичен стандарт Евро VІ, а като гориво употребяват компресиран природен газ. Те са оборудвани с климатизация както за лидера, по този начин и за пасажерите и разполагат с рампа за достъп на трудноподвижни лица и детски колички, както и профилирано място за разполагането им в салона.

Проектът напълно кореспондира и способства за осъществяването на приоритет „ Интегриран градски превоз “ на Инвестиционната стратегия на община Перник, както и с главната цел – да бъде усъвършенствано качеството на живот и растежът в междинните и огромните градове в България. Целта на плана е да бъде построена устойчива транспортна система, която да понижи зависимостта от потреблението на персоналния автомобил в интерес на чистите форми и средства на напредване в градската среда. За задачата през 2023 година община Перник ще вкара в употреба и 5 електрически рейса.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР