Новите мощности на АЕЦ Козлодуйявно ще се изграждат на тъмно

...
Новите мощности на АЕЦ Козлодуйявно ще се изграждат на тъмно
Коментари Харесай

Радев: Новите мощности на АЕЦ „Козлодуй” явно ще се изграждат на тъмно като магистралите

Новите мощности на АЕЦ „ Козлодуй ”явно ще се построяват на мрачно като автомагистралите, сподели президентът Румен Радев. Той акцентира, че България наложително би трябвало да развива своята нуклеарна енергетика, само че за бъде процесът резистентен, ефикасен и сполучлив би трябвало да се проучат и съпоставят всички разновидности, а това не се случва. Президентът разяснява и тематиката за Лукойл, отправяйки рецензии към ръководещите. Според Радев при анулация на дерогацията за импорт на съветски нефт съществува риск от повишение на цените на горивата, както и от недостиг на петролни артикули.

Изграждането на новите блокове на АЕЦ „ Козлодуй ” започва без да са съпоставени всички разновидности, счита президентът Румен Радев.

Радев разяснява и тематиката за дерогацията за импорт на съветски нефт и активността на Лукойл. Според него съществуват опасности при отпадане на дерогацията.

Президентът насочи рецензии към ръководещите и ги посъветва да не не помнят, че носят отговорност на първо място за сигурността и благосъстоянието на хората оттатък съответните постове, ползи и мандати.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР