Новите министри от временното правителство на австрийския канцлер Себастиан Курц

...
Новите министри от временното правителство на австрийския канцлер Себастиан Курц
Коментари Харесай

Новите австрийски министри положиха клетва пред президента

Новите министри от краткотрайното държавно управление на австрийския канцлер Себастиан Курц поставиха през днешния ден клетва пред президента Александър ван дер Белен, предадоха международните организации.

Австрия е изправена пред предварителни избори през септември след разпадането на обединението на консерватора Курц с крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС). В понеделник се планува Народното събрание да гласоподава по предложение за избор на съмнение против Курц. Новите министри, които са специалисти, замениха политиците от (АПС), напуснали държавното управление след абсурда с подалия оставка като вицеканцлер и водач на партията Хайнц-Кристиан Щрахе.

Досегашните министри от Австрийската национална партия (АНП) на Курц остават на своите постове. Безпартийната министърка на външните работи Карин Кнайсъл, влезнала в държавното управление по предложение на АПС, също резервира поста си. Министърът на финансите Хартвиг Льогер става вицеканцлер. Бившият ръководител на Върховния съд Екарт Рац е новият вътрешен министър. Директорката на ръководството на въздушното придвижване Валери Хакл поема министерството на превоза, нововъведенията и технологиите. Офицерът от армията Йохан Луиф става министър на защитата. Министерството на труда, обществените грижи, опазването на здравето и отбраната на потребителите поема някогашният чиновник на ведомството Валтер Пьолтнер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР