Новите мерки са пожарни и закъснели, кабинетът се опитва да

...
Новите мерки са пожарни и закъснели, кабинетът се опитва да
Коментари Харесай

Румен Радев: Кабинетът се опитва да внуши, че българите са виновни за коронакризата

Новите ограничения са пожарни и закъснели, кабинетът се пробва да внуши, че българите са отговорни. Българите умират от неприятен стандарт на живот, от неприятна профилактика, от доста болести - по тази причина моля да съблюдаваме ограниченията, с цел да разтоварим колкото може повече българските лекари и медицински сестри. Това съобщи президентът Румен Радев в коментар за новите ограничения в битката с ковид.
Според Радев, от държавното управление разбираме по едно и също време, че няма потребност от никакви ограничения и от доста строги ограничения. Той разкритикува това, че нямало обществени и стопански ограничения, че не е въображаемо авансово за времето, в които се постановат съществени здравни ограничения.
Що се отнася до плана за конституция, Радев дефинира случилото се за фарс. " Премиерът употребява Конституцията, с цел да остане още някой и различен месец, с една цел - те да вършат изборите, по тяхната система ", безапелационен беше президентът.
Радев сподели и, че прекомерно късно държавното управление се сетило да отстоява националния интерес по въпроса със Северна Македония. Затова в този момент сме били в изолираност. Според него, откакто към този момент сме тръгнали по този път, би трябвало да забележим устойчива македонска политика, която да демонстрира премахване на омразата към България и антибългарските настроения, а не да се играе спектакъл поради интернационална конюнктура.
Що се отнася до това, че не е одобрил някогашният външен министър Даниел Митов да стане дипломат в Румъния, Радев не разяснява за какво е решил по този начин с думите, че по Конституция няма какво да се изяснява на външния министър, само че и добави, че президентството понижило политическата квота при посланиците ни и че залага единствено на хора, които " бранят българския интерес ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР