Новите мерки са абсолютно необходими. Тук обаче е важно да

...
Новите мерки са абсолютно необходими. Тук обаче е важно да
Коментари Харесай

Разделението на хората докара кризата вируса

" Новите ограничения са безусловно нужни. Тук обаче е значимо да се каже, че те трябваше да бъдат въведени, тъй като предходните не се съблюдаваха. За страдание се видя, че ние като общество не се справихме, не си наложихме нужната самодисциплина и се стигна дотук " Това сподели пред Монитор Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

" Разделението в обществото ни във връзка с това би трябвало ли да бъдат спазвани ограниченията или не се оказа пагубно. Още нещо: от началото на пандемията страната ни е имала един релативно демократичен режим на рестрикциите, свързани с преодоляването на пандемията. Смея да настоявам, че това значително се отнася и за сегашната обстановка.

 Що се отнася до ограниченията, които ще влязат в действие от 27-и - дано имаме поради това, че множеството българи нормално не са в моловете. След работа минават през околните им хранителен магазин, аптека и се връщат вкъщи си. Няма възбрана за овакантяване на дома, за придвижване по улиците. Тук обаче има проблем за хората, които работят в моловете и заведенията, там страната би трябвало да се опита да компенсира.

За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от Коронавирус отделенията в софийските лечебни заведения е от изключително значение да бъдат отворени дежурни детски градини, които да се грижат за децата им. В София това беше проведено, в случай че не се греша в границите на 24 часа. Надявам се и в другите градове да се случи същото.

Разкриването на Коронавирус зоните в ДКЦ-ата беше от изключително значение, в този момент е доста значимо работата да се стикова, тъй като добре работещите звена в ДКЦ-ата ще бъдат от голяма изгода за понижаване на голямото натоварване върху цялата здравна система. 

Необходимо е бързо и гъвкаво взимане на решения в изискванията на всекидневно изменяща се обстановка. Искрено се надявам това да се промени и да стартираме да работим по метод, отговарящ на действителността. Просто няма време, епидемията не ни чака. Ако продължи тази неспособност за работа, ще се желаят оставки.

Кризата с пандемията COVID-19 даде подтик на създаването на Националната здравна осведомителна система и модулите й. Със сигурност може да кажем, че до дни работата с електронно направление ще бъде реалност, чака се електронната рецепта да влезе от първи януари 2021 година.

Всички със признаци би трябвало да се тестват с бърз антигенен тест като начало. Особено значимо е, че персоналните лекари ще могат да издават посоки за PCR проби без те да бъдат лимитирани, уповавам се това да помогне за преодоляването на пандемията и за бързото и навреме карантиниране на заразоносителите.

Въпрос на решение от страна на щаба е дали да се тества цялостен град. Ако това се случи, неизбежно случаите ще набъбнат, само че какво от това? И сега е реалност и всички го знаем, че има повече инфектирани, в сравнение с статистиката регистрира. 

Разнопосочното говорене продължава да дава своето отрицателно отношение. През цялото време ние, с престижа на съюза, се опитвахме да тушираме тези различия, може би частично успяхме. Трябва да се каже, че от ден на ден хора съблюдават ограниченията, само че очевидно не са задоволително. Надявам се новите ограничения да дадат резултат, с цел да може всички ние да изкараме едни малко по-спокойни коледни празници. ", сподели проф. Маджаров. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР