Новите мениджъри Председателят на управителния съвет (УС) на Българската асоциация

...
Новите мениджъри Председателят на управителния съвет (УС) на Българската асоциация
Коментари Харесай

Имената на седмицата

Новите мениджъри
Председателят на управителния съвет (УС) на Българската асоциация за ръководство на хора (БАУХ) и вицепрезидент на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) Детелина Смилкова става един от ръководителите на новосъздадения непрекъснат комитет " Образование " към Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), оповестяват от работодателската организация. Съпредседатели ще бъдат още шефът на " Българска консултантска организация " и член на УС на КРИБ Стоян Ставрев и създателят и ръководител на съвета на шефовете на " Телелинк " Любомир Минчев. Бившият основен изпълнителен шеф на Delta Air Lines Ричард Андерсън ще застане отпред на друга транспортна компания в Съединени американски щати – железопътния оператор Amtrak. От 12 юли той ще съвмествява позициите на основен изпълнителен шеф и президент с оттеглящия се управител Уик Мурман, а от началото на 2018 година ще поеме еднолично ръководството, предава Fortune. Андерсън пое Delta през 2007 година, управлява компанията по време на сливането й с Northwest Airlines през 2008 година и я трансформира в най-големия авиопревозвач в света по пазарна капитализация, напомня изданието. Базираната в Балтимор компания за спортно облекло Under Armour притегли към екипа си основния изпълнителен шеф на канадския производител на обувки Aldo Shoes Патрик Фриск, оповестява локалното издание Baltimore Sun. Новият управител ще работи взаимно с създателя на Under Armour Кевин Планк, който остава ръководител и основен изпълнителен шеф, като ще има за цел да внесе нова тенденция в построяването на марката на компанията и разширението на продуктовата й база. Освен опита си в региона на обувките Фриск е някогашен топ управител от американската VF Corporation, в чието портфолио са марките Timberland и The North Face.
Още истории
Бившият бразилски финансов министър Антонио Палочи е наказан на 12 години затвор за корупция и пране на пари в границите на огромното следствие " Автомивка " за корупция в държавната петролна компания Petrobras. Той заемаше поста по време на ръководството на президента Луиш Инасиу Лула да Силва, а по време на мандата на наследничката му Дилма Русеф беше отпред на щаба й. Палочи води договаряния с прокуратурата за понижаване на присъдата си и в случай че се контракти да свидетелства, разкритата от него информация би могла да повреди възможностите на Лула за присъединяване в изборите през 2018 година, написа Reuters. Руският милиардер Михаил Фридман ще купи най-голямата английска верига за здравословни храни Holland & Barrett за 1.8 милиарда паунда посредством фонда си L1 Retail. Продавач е американската компания за дялови вложения Carlyle, която през 2010 година закупи американския притежател на веригата – NBTY, в договорка за 3.8 милиарда $. Holland & Barrett има над 1300 магазина и над 4000 чиновници по целия свят. L1 Retail беше основан през 2016 година за да влага 3 милиарда $ в няколко дребни бизнеса с капацитет да се трансфорат в водачи на пазарите си, като " се движат с и оглавяват дълготрайни трендове ", напомня BBC. Инвеститорът деятел Дан Льоб е нараснал каузи си в швейцарския хранителен колос Nestle и към този момент държи към 40 млн. от акциите (1.3% от капитала), оценени на 3.5 милиарда $. Инвестицията е най-значимата в 20-годишната кариера на Льоб, написа Bloomberg. Чрез хедж фонда си Third Point деятелят лобира за продажба на собствеността на Nestle в козметичната компания L`Oreal, увеличение на употребяваното дългово финансиране за противоположни изкупувания на акции и определяне на публични цели за доходност за швейцарската група. Фондът има вложения и в италианката банка Unicredit и немския колективен оператор E.ON.
Още по тематиката четете. Съоснователят на платформата за стрийминг на музика Pandora Тим Вестергрен напуща поста си на основен изпълнителен шеф на компанията, оповестява Bloomberg. Мениджърът се отдръпва на фона на задълбочаващи се загуби и отрицание към тактиката на компанията за противопоставяне на абонаментни услуги като Spotify. До намирането на заместител на 51-годишния Вестергрен сдружението ще бъде ръководено от финансовия шеф Навийн Чопра. От компанията оповестяват още, че към борда на шефовете ще се причисли някогашният съпрезидент на MySpace и някогашен цифров шеф в MTV Networks Джейсън Хиршхорн. Бразилският президент Мишел Темер става първият настоящ държавен глава на страната, против който са повдигнати престъпни обвинявания. В понеделник генералният юрист на страната Родриго Жанот внесе във Върховния съд публично обвиняване в корупция, съгласно което Темер е получил подкупи за милиони долари, предава Reuters. Според бразилското законодателство долната камара на бразилския конгрес ще би трябвало да гласоподава дали да позволи на съда да стартира дело против президента. Ако настояването бъде подкрепено от болшинство от две трети от депутатите, Темер ще бъде отхвърлен от служба за до 180 дни. За четвърта поредна година Qatar Airways е " Авиокомпания на годината " в международните авиационни награди Skytrax 2017. Превозвачът печели и оценките за " Най-добра бизнес класа в света ", " Най-добра самолетна компания в Близкия изток " и " Най-добър салон за първа класа в света ". " С оглед на актуалните събития на нелегално блокиране и възбрана на някои от полетите ни това самопризнание е не за мен или за компанията, това е премия за моята страна ", разяснява изпълнителният шеф Акбар ал Бакер. В началото на юни редица арабски страна, като акцентираха, че дестабилизира сигурността в района.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР