Новите мениджъри Илия Белев става главен оперативен директор и член

...
Новите мениджъри Илия Белев става главен оперативен директор и член
Коментари Харесай

Имената на седмицата

Новите мениджъри
Илия Белев става основен действен шеф и член на борда на шефовете на компанията " Максима България ", която оперира веригата магазини " Т-Маркет ". Той ще дава отговор за всички процеси, свързани с комерсиалната активност, обслужването на клиенти, логистиката и производството. Професионалният му път включва над 15 години опит в търговията и бързооборотните артикули. В интервала 2005 - 2012 година е заемал разнообразни управителни позиции в " Максима България ", а преди да стане действен шеф на сдружението, е развивал лични търговски планове със профилирано съоръжение и екипировки. Бившият английски енергиен министър Грег Баркър става ръководител без изпълнителни функционалности на борда на шефовете на следения от съветския олигарх Олег Дерипаска енергиен конгломерат EN+, който приготвя излизането си на тържищата в Лондон и Москва, оповестява Financial Times. Преди да влезе в политиката през 2001 година, той оглавяваше интернационалните връзки на съветската петролна компания " Сибнефт ", която тогава беше благосъстоятелност на олигарсите Роман Абрамович и Борис Березовский, напомня изданието. Баркър беше министър по климатичните промени в съдружното държавно управление на Дейвид Камерън. От 1 ноември някогашният основен изпълнителен шеф на Ford Motors Марк Фийлдс се причислява към екипа на частния капиталов фонд TPG Capital в ролята на старши консултант. Той ще съветва сдружението по въпросите на нововъведенията и технологиите, които разрушават откритите модели в производството, оповестява Wall Street Journal. Фийлдс беше отхвърлен от управлението на Ford напролет поради влошаващите се резултати на автомобилната компания. Той беше отпред на американския автопроизводител в последните съвсем три години, като общо 28 години от кариерата му са минали в сдружението. Шон Фицджералд е новият основен изпълнителен шеф на производителя на контейнери Maersk Container Industry, част от групата на датския колос в корабните доставки AP Moller-Maersk. От 1 януари 2018 година той ще дава отговор за стратегическото развиване и цялостната активност на компанията, която има индустриални мощности в Чили и Китай и развоен център в Дания. Фицджералд има над 20 години опит в мениджмънта, производството, ръководството на артикули и маркетинга. От 2014 година е президент на Joy Global China, част от китайския производител Komatsu Mining Corp, близо 10 години е работил и за General Electric.
Още истории
Директорът на PR организацията SiteMedia Consultancy Ружа Загорска беше оповестена за един от най-влиятелните експерти в PR сферата за 2017 година – тя е номинирана в категорията Media Relation Professional of the Year на интернационалните награди за експерти в региона PR People Awards, проведени от американското издание PR News. Българката е единственият представител на Източна Европа, достигнал до финала на тазгодишното издание на самодейността. Победителите ще бъдат оповестени при започване на декември. Ваня Василева, която през последните седем години беше изпълнителен шеф и ръководител на управителния съвет на Токуда банк, напуща оперативното управление, оповестяват от финансовата институция. Тя ще продължи да работи като външен съветник на банката. Василева има дългогодишна кариера на управителни позиции във финансовия и банков бранш. Оглавявала е " Елана холдинг " и Общинска банка, била е два мандата ръководител на Асоциацията на комерсиалните банки. Завършила е " Право " в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Милиардерите, създатели на американската компания за дялови вложения Carlyle Group - Дейвид Рубенщайн (вляво) и Бил Конуей (вдясно), ще предадат ръководството на 30-годишния си бизнес на нови мениджъри. Това е първата сходна огромна промяна измежду днешните колоси в бранша, отбелязва Bloomberg. От 1 януари основни изпълнителни шефове на Carlyle стават Глен Янгкин и Кюсонг Лий. Рубенщайн и Конуей ще бъдат ръководители на борда с изпълнителни функционалности, а третият създател – Дан д`Аниело, става почетен ръководител и остава член на борда. 33%
e новият най-малко, до който падна поддръжката на американците за Доналд Тръмп. По данни на Gallup 62% от жителите на страната дават незадоволителна оценка на работата на президента, предава " Дневник ". Проучването на организацията е извършено на 29 октомври, като за целия месец утвърждението за Тръмп не е било над 39%. Предишният антирекорд беше регистриран на 14 август, когато активността му одобряваха едвам 34% от американците, а 61% бяха срещу него. Най-висока поддръжка, без да се брои първата му седмица на поста, Тръмп е имал на 11 март – 45%, против 49% отрицание, напомня организацията. Няколко месеца откакто отстъпи поста на основен изпълнителен шеф на Burberry, Кристофър Бейли напуща и ролята си на креативен шеф, написа Financial Times. В началото на века той преобрази стилната марка от желан от феновете на футбола демодиран бранд в влиятелен производител на шалове, чанти и други фешън аксесоари – както и на знаковия габардинен тренчкот, който стартира да шие за английската войска преди Първата международна война. Бейли пое бизнеса през 2014 година, когато Аджела Арендс беше привлечена от Apple. Заради падащите продажби обаче през юли 2017 година беше сменен от ветерана от бранша Марко Гобети. Председателят на борда на френската хранителна група Danone Франк Рибу се отдръпва от поста и предава отговорностите си на основния изпълнителен шеф Еманюел Фабер. Напускането му е част напъните на компанията, която е подложена на напън от страна на американски вложител деятел – хедж фонда Corvex, да рационализира мениджърския си екип, написа Financial Times. Рибу е някогашен основен изпълнителен шеф и наследник на създателя на Danone Антоан Рибу. Той ще стане почетен ръководител и ще остане в ръководството в ролята на шеф, прецизира изданието. Председателят на борда и основен изпълнителен шеф на American Express Кенет Шено ще се отдръпна от постовете си от 1 февруари след 37 години в картовия оператор, от които 16 отпред на ръководството му. 66-годишният управител е един от най-изтъкнатите корпоративни водачи от афроамерикански генезис в Съединени американски щати, отбелязва Wall Street Journal. Той ще бъде завещан на поста основен изпълнителен шеф от 58-годишния Стивън Скуери, който работи за AmEx от три десетилетия, като от 2015 година е и зам.-председател на компанията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР